Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά σινιάλα ενόψει Fed στο ΧA

Σε υψηλότερα επίπεδα άνοιξε ο Γενικός Δείκτης. Εντός παιδιάς η χθεσινή διόρθωση, με τους επενδυτές να στρέφονται στη Fed. Το θετικό σήμα από S&P 500, τα πονταρίσματα και η μόχλευση σε mid-small caps. Η προσοχή και στο Roadshow.

Θετικά σινιάλα ενόψει Fed στο ΧA

Ανοδικό «κλείσιμο» στη Wall Street, με τον S&P500 να επανέρχεται κατά 5 μονάδες υψηλότερα του ορίου των 3.000 μονάδων.

Περνώντας, έστω και οριακά, εκ νέου σε τάση long ο «δείκτης των δεικτών» (σε μέτρηση εβδομάδας), δίνεται ένα μικρό προβάδισμα στους αγοραστές να κινηθούν ανάλογα.

Τετάρτη, σήμερα, δύο μέρες πριν το triple witching της Παρασκευής και η προσοχή των επενδυτών και των traders παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ - Ιράν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα άλλα δεν δρομολογούνται εξελίξεις, που θα επηρεάσουν τις αγορές μετοχών/επιτοκίων/ομολόγων/πρώτων υλών. Και μπορεί οι πετρελαϊκές πιέσεις να έχουν αμβλυνθεί, εν μέρει, πλην όμως το μέτωπο παραμένει ανοιχτό.

Στα καθ' ημάς διόρθωση, προς τις 861,91 μονάδες, με παράλληλη μείωση συναλλαγών, στα 45,134 εκατ., με το 35% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο. Μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της Eurobank, με την Alpha Bank να ακολουθεί, όπως την Τρίτη. Και με τον ΟΤΕ να κάνει συναλλαγές αξίας 8,746 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο στα 12,68 ευρώ, με «βλέψεις», όπως σημειώναμε, για τα 13 ευρώ.

Με απώλειες ο τραπεζικός κλάδος, με τον ΔΤΡ να διορθώνει μεν προς τις 793,97 αλλά να μη χάνονται οι 790 μονάδες, όπως και οι 860 για τον Γενικό Δείκτη.

Εντός παιδιάς η χθεσινή συνεδρίαση, που σε σχέση με τον σχεδόν διπλάσιο τζίρο της αμέσως προηγούμενης ανοδικής ενισχύει τη long τάση για τους traders.

Σε εξέλιξη και το 14ο Road Show των ΕΧΑΕ, στο Λονδίνο, και παρότι οι όποιες εισροές χρειάζεται χρόνος για να ενεργοποιηθούν, τα μηνύματα από την αγγλική πρωτεύουσα είναι ενθαρρυντικά και για το ΧΑ αλλά και για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Μάλιστα η κίνηση του ΟΤΕ να προχωρήσει σε χρόνους d.t σε μία απόλυτα επιτυχή έκδοση, με χαμηλό «κουπόνι», ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν χθες, Τρίτη.

Πρακτικά για σήμερα αναμένουμε στην αρχή ένα retest για την επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων, που έχουν ανέβει λίγο σε σχέση με τον στόχο στην αρχή της εβδομάδας.

Παράλληλα αναμένουμε τη διαφοροποίηση όσον αφορά στην τάση συγκεκριμένων μετοχών, με ενδεικτική την περίπτωση της ΓΕΚ Τέρνα έναντι της... θυγατρικής Τέρνα Ενεργειακής. Στα 6,47 η πρώτη και στα 7,36 η δεύτερη (δες Εκηβόλο).

Επίσης αναμένουμε συντήρηση της μόχλευσης στις χαμηλότερες κατηγορίες και λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών, με ΚΡΙ ΚΡΙ, Τεχνική Ολυμπιακή και Profile στον δείκτη Micro Cap του FTSE Global Equity, εξέλιξη που προφανώς αναβαθμίζει όχι μόνο τις συγκεκριμένες εισηγμένες αλλά ευρύτερα τις κατηγορίες micro cap, που εδώ και μήνες έχει μπει στο... monitoring funds, που ανιχνεύουν σε κατηγορίες εισηγμένων με κεφαλαιοποίηση χαμηλότερα των 100 εκατ., ακόμη και των 50 εκατ. ευρώ. Αναζητώντας τις ευκαιρίες και τα stories που «τρέχουν» ενόψει της επόμενης ημέρας.

Στις 31/68 η σχέση ανοδικών/πτωτικών χθες, την περιμένουμε καλύτερη σήμερα. Μετοχές των AsCo, Κτήμα Λαζαρίδη, Forthnet, MLS κ.α. μεταξύ των κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v