Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το «rotation» διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον

Ανοδική συνεδρίαση για τον ΓΔ με τους αγοραστές να στρέφονται σήμερα στο τραπεζικό ταμπλό. Ξεχώρισε η Eurobank με κέρδη 4,5%, άνοδος για Coca Cola, τζίρος στον ΟΠΑΠ. Τα σινιάλα για τη συνέχεια.

ΧΑ: Το «rotation» διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον

Μπορεί στην παρούσα φάση, οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να δείχνουν ότι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα “καύσιμα”, προκειμένου να κινηθούν προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, όμως το συνεχιζόμενο “rotation” σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό, διατηρεί “ζωντανό” το ενδιαφέρον για την Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά.

Άλλωστε, συσσώρευση στους δείκτες, με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων, δίνουν και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις από Εγχώριους Αναλυτές, σημειώνοντας ότι είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, όσο συνεχίζεται η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, αλλά και οι μικτές διαθέσεις που επικρατούν στις Διεθνείς Αγορές.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σημειώθηκε μετατόπιση των αγοραστών στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλό, ενώ σαφώς πιο αδύναμη ήταν η εικόνα στον μη Τραπεζικό 25αρη, με σημαντικό ενδιαφέρον να αποσπά η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, η μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

Από την άλλη, ίσως δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο το γεγονός ότι στα χαμηλά ημέρας και από το σύνολο των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι μετοχές των ΑΛΦΑ και ΕΕΕ διασώζονταν με θετικό πρόσημο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση σημειώθηκε ο υψηλότερος τζίρος των τελευταίων 4 συνεδριάσεων, αλλά με σημαντικότατες βοήθειες από τα “πακέτα”.

Χωρίς αμφιβολία, σημαντικό κομμάτι του γενικότερου ενδιαφέροντος συνεχίζει να διατηρείται από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου οι εναλλασσόμενοι ημερήσιοι πρωταγωνιστές, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και απεγκλωβισμού, αλλά και οι νέες τοποθετήσεις σε μετοχές που δείχνουν να ξεκινούν την επόμενη ανοδική κίνηση, είτε να “αφυπνίζονται” από το παρατεταμένο συναλλακτικό “λήθαργο”, είναι τα συστατικά που συνεχίζουν να “συγκινούν” τις λεγόμενες “περιφερειακές δυνάμεις” (!).

Όλα τα παραπάνω, εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, ενώ συνεχίστηκε η αργή αποκλιμάκωση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων (στο 1,391% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Ξεκινώντας και σήμερα από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Alpha Bank (+2,48%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Εθνική (+2,78%), Eurobank (+4,59%) και Πειραιώς (-0,30%), με την τελική εικόνα να συνηγορεί για την, περίπου, απόλυτη επικράτηση των αγοραστών.

Και τα δύο πρόσημα, άλλαξε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινούμενος μεταξύ 848,99 (-0,25%) και 874,99 μονάδων (+2,80%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 874,01 (+2,69%) μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νέα υψηλά στις 875,39 μονάδες (+2,85%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 874,91 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,80%.

Επειδή “η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως”, καλό θα είναι ο ΔΤΡ να πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 889 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), για να ανοίξει περιθώρια για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, τη σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των Ελληνικών Τραπεζών, από το 2020 και μετά αναμένει η DBRS, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της για τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική εικόνα ήταν σχετικά καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΕΕΕ (+2,06%), ΟΠΑΠ (+0,17%), ΑΔΜΗΕ (+0,84%), Αεροπορία Αιγαίου (+0,35%), Viohalco (+1,22%), Lamda Development (+0,12%), Ελ. Πετρέλαια (+0,12%), ΕΥΔΑΠ (+0,66%), ΕΧΑΕ (+0,42%), ΟΛΠ (+1,11%), Τέρνα Ενεργειακή (+1,75%) και αμετάβλητος ο τίτλος του Σαράντη.

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Fourlis (-0,52%), συμπληρώνοντας και τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 5,63 ευρώ (-2,26%). Στα 5,53 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, στα 5,98 ευρώ η πρώτη αντίσταση.

Διέκοψε το πτωτικό σερί πέντε συνεδριάσεων η Lamda Development (+0,12%), στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 8,80 ευρώ (κλείσιμο 7/1), ενώ ενδοσυνεδριακά ο τίτλος βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 8,38 ευρώ (-0,71%). Στα 8,85 – 9,00 η πρώτη ζώνη αντίστασης, στα 7,69 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, με προοπτικές να ανέβει στις επόμενες συνεδριάσεις.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, το 55% της Τουρκικής “Inteltek”, που μέχρι σήμερα κατέχει η “Turkcell”, αποκτά η Intralot (+0,32%) μέσω της θυγατρικής “Intralot Iberia”. Ο τίτλος συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ενώ “νταμπλ” στις ανοδικές συνεδριάσεις πέτυχαν και οι Χαϊδεμένος (+2,58%), Ιντρακάτ (+1,79%), Performance Technologies (+0,55%) και Audiovisual (+7,48%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Κυριακούλη (+0,97%), Βιοκαρπέτ (+8,41%), Ιντρακόμ (+1,93%), Δρομέα (+1,95%) και Cenergy (+2,38%), αξιοσημείωτο “bid” για τον Παϊρη (+10,29%) μετά την ανακοίνωση για διακανονισμό χρεών με τις Τράπεζες, αλλά και μεγάλη προσφορά που πίεσε την μετοχή από τα πρωινά υψηλά, ενώ συνεχίζεται η αργή αναρρίχηση στην Καράτζη (+3,01%), εν μέσω φημών για πιθανή υποβολή δημόσιας πρότασης.

Επιστροφή αγοραστών σε ΑΝΕΚ (+3,45%), Ναύπακτο (+6,16%), Profile (+3,65%) και Intercontinental (+4,55%), σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Autohellas (+3,49%), πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Μαθιό (+2,99%, αλλά το “bid” χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο), ενώ τέσσερις ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες πέντε, συμπλήρωσε η Ιντερτέκ (+6,76%).

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών. Για τον Γενικό Δείκτη η πρώτη αντίσταση στις 938 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 904 μονάδες και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη αντίσταση στις 2325 και 2333 – 2340 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 2255 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις, με τις επιλεκτικές αγορές μετοχών και τη συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών να είναι το βασικό σενάριο”, εκτιμά η Beta Sec.

“Η μικρή, έστω, συναλλακτική βελτίωση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της επενδυτικής ψυχολογίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης του ΓΔ, με την περιοχή των 930 - 935 μονάδων να συνιστά το εγγύτερο επίπεδο αντίστασης. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία, κατά την οποία η μετοχή του ΟΠΑΠ περιελάμβανε μέρισμα ύψους 1 ευρώ/μετοχή”, επισημαίνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Σε στενό εύρος τιμών επιμένει να διαπραγματεύεται ο ΓΔ, σε αντιστοιχία με τους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες. Αναμένεται αύξηση της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας το επόμενο διάστημα. Στο εξωτερικό, αναμένεται η υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά έπεται και συνέχεια, η οποία δεν αποκλείεται να επαναφέρει την αστάθεια στις Αγορές. Συνεχίζουν τα αποτελέσματα των μεγάλων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στις ΗΠΑ με Goldman Sachs, Bank of America και BlackRock”, σημειώνει η Leon Depolas Sec.

“Η καλή εικόνα της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης συνεχίζεται, με αυξομειώσεις συμμετοχής από την υπόλοιπη Αγορά. Για τον FTSEM, το 1260 κοντινή αντίσταση και 1300 επόμενος στόχος. Το 1215 είναι κοντινή στήριξη. Στις 1132 μονάδες, το ημερήσιο ‘stop long”, τονίζει η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

“Εγκλωβισμένος μεταξύ των 910 - 930 μονάδων βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης εδώ και 12 συνεδριάσεις, αδυνατώντας να πάρει κατεύθυνση”, επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Τα βλέμματα βέβαια συνεχίζουν να είναι στραμμένα προς τα πάνω, με την αποκλιμάκωση των εντάσεων, την βοήθεια του καλού κλίματος που επικρατεί στα Διεθνή Χρηματιστήρια και την παραμονή του ΓΔ άνω των 900 μονάδων, να αποτελούν ενθαρρυντικά σημάδια.

Η προσοχή των επομένων ημερών θα πρέπει να είναι στραμμένη στις Αμερικανικές Αγορές, όπου έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης μετά το μεγάλο πρόσφατο ράλι. Η δίκη για την αποπομπή του Προέδρου Trump αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που έως τώρα οι Αγορές αψηφούν, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν οι απαραίτητοι ψήφοι είναι αμελητέες, με την Γερουσία να αναμένεται να απαλλάξει τον Πλανητάρχη από τις κατηγορίες.

Επιστρέφοντας στα ενδότερα, ο ΓΔ παραμένει με ιδιαίτερη ευκολία ψηλότερα των 900 μονάδων, “χωνεύοντας” τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι αντιστάσεις παραμένουν στις 945 και ψηλότερα αυτή στις 1013 μονάδες, ενώ πριν την κύρια στήριξη των 900, οι 910 μονάδες αποτελούν την πρώτη και λιγότερο ισχυρή στήριξη της Αγοράς.

Οι ταλαντωτές παραμένουν σε ουδέτερες ζώνες τιμών, με τον MACD να είναι πολύ κοντά να δώσει σήμα πώλησης στο ημερήσιο γράφημα. Η όποια βραχυπρόθεσμη βύθιση θα αποτελέσει ευκαιρία τοποθετήσεων (Buy The Dips), βάσει της τρέχουσας διαγραμματικής εικόνας της Αγοράς.

“Αγκάθι” για τους “Long” παραμένει ο Τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ταλαιπωρείται παραπάνω από ένα μήνα, με μοναδική εξαίρεση - έκπληξη την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει κάνει ισχυρό “break out” μετά από συσσώρευση μηνών.

Συνολικά, η υπέρβαση των 885 μονάδων του ΔΤΡ κρίνεται απαραίτητη για την αναίρεση του σήματος πώλησης, ενώ σε ισχυρή ανοδική τροχιά θα επανέλθει μόνο με την επιστροφή του ψηλότερα των 925 μονάδων.

Η υπογραφή της σημερινής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πλήρως προεξοφλημένη από τις Αγορές, οι οποίες και θα καθορίσουν την τάση και στην Εγχώρια Αγορά τις επόμενες συνεδριάσεις.

“Η μετοχή του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται από αύριο χωρίς το έκτακτο μέρισμα του 1 ευρώ”, υπενθυμίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Τους πωλητές να έχουν τον τελευταίο λόγο, δείχνει η τελική εικόνα για τις περισσότερες από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street.

Πιέσεις στο Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ.

Προσπαθούν να αντιδράσουν Χρυσός και Ασήμι, προς τα $8800 κινείται το Bitcoin.

Σήμερα πέφτουν οι υπογραφές, για την “πρώτη φάση” στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας.

“Οι Αμερικανικοί δασμοί σε Κινεζικά Προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων Δολαρίων αναμένεται να διατηρηθούν ακόμα και για την περίοδο μετά τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ η μείωσή τους θα εξαρτηθεί από την συμμόρφωση της Κίνας στους όρους της συμφωνίας ‘πρώτης φάσης’ με τις ΗΠΑ”, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

“Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε ισχύ δασμούς που επιβάλλει σε Αγαθά που εισάγονται στη Χώρα από την Κίνα, ως την ολοκλήρωση της λεγόμενης ‘Φάσης 2’ της διμερούς συμφωνίας για το Εμπόριο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο”, ανακοίνωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Με ρυθμό 0,6% αναπτύχθηκε η Γερμανική Οικονομία το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφοντας το πιο αδύναμο αποτέλεσμα από το 2013. Η ανάπτυξη ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των Οικονομολόγων, που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο, απομακρυνόμενος ακόμη περισσότερο από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας, προσθέτοντας νέα πίεση για μείωση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα. Οι τιμές καταναλωτή ήταν 1,3% υψηλότερες τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, καταγράφοντας επιβράδυνση από την άνοδο κατά 1,5% του Νοεμβρίου.

Συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σε ετήσια βάση. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 Χώρες που μοιράζονται το Ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ υποχώρησε κατά 1,5% σε ετήσια. Οι Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου ανέμεναν 0,3% μηνιαία άνοδο και 1,1% ετήσια πτώση.

Ανοδικά κινήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης, σε μη προσαρμοσμένη βάση με τον υπόλοιπο Κόσμο, τον Νοέμβριο. Όπως μετέδωσε το Reuters, διαμορφώθηκε στα 20,7 δισ. ευρώ, από 18,2 δισ. έναν χρόνο πριν. Ήταν, ωστόσο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες της Αγοράς για 23,3 δισ.

Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε το θετικό κλίμα στις Αγορές χρέους της Ευρωζώνης και προσέλκυσε προσφορές - ρεκόρ 47 δισ., για νέο 30ετες ομόλογο ύψους 7 δισ. που ωριμάζει τον Σεπτέμβριο του 2049.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν οριακά τον Δεκέμβριο. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν άνοδο του δείκτη κατά 0,2% τον Δεκέμβριο.

Επιστροφή στο ΧΑ

“Οι Ελληνικές Τράπεζες εμφάνισαν την υψηλότερη αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεταξύ των Τραπεζών που εποπτεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το γ’ τρίμηνο και ακολουθούν αυτές της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας”, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΚΤ.

Η χαμηλότερη αναλογία εμφανίζεται στο Λουξεμβούργο, στο 0,91%.

Οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν “κόκκινα” δάνεια περίπου 75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 920,6 μονάδες (-0,33%), όμως πολύ γρήγορα γύρισε σε θετικό πρόσημο και το διατήρησε μέχρι τέλους, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 929,23 μονάδες (+0,60%).

Στις 17.00 βρέθηκε στις 928,58 (+0,53%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 928,66 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,54%.

Ο τζίρος στα 91,4 εκατ., από τα οποία τα 23,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΜΥΤΙΛ), ενώ ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΟΤΕ απασχόλησαν το 69% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ και ΕΕΕ και με το θετικό οι ΔΕΗ και ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Ελ. Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή και στο χαμηλό οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 76 ανοδικές μετοχές, έναντι 46 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης ανόδου στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι μετακυλίσεις θέσεων αύξησαν, έτι περαιτέρω, τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη. Νεότερη μείωση παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (14.021 συμβόλαια).

Στα 7.765 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 9.421 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.846, 2.958 για τον Ιανουάριο, 2.822 για τον Φεβρουάριο και 66 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.313) κινήθηκε μεταξύ 2.291 και 2.314 μονάδων.

Σε αξιοπρόσεκτα επίπεδα ο δανεισμός τίτλων (6.600 ΓΕΚ, 15.000 Lamda Development, 800.000 ΔΕΗ, 13.859 Πειραιώς, 8.200 Intralot, 5.000 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.722), Alpha Bank (2.705), Πειραιώς (2.029), ΔΕΗ (628), Ελλάκτωρα (478), Μυτιληναίο (400), MIG (1.525), Ιντρακόμ (297), ΓΕΚ (237), Εθνική (1.786), Τρ. Αττικής (180), Τέρνα Ενεργειακή (124), Cenergy (708), ΟΠΑΠ (502), Viohalco (222).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 50.619, Alpha Bank 40.974, MIG 83.582, Εθνική 42.304, ΔΕΗ 13.230, Ελλάκτωρα 26.115, Μυτιληναίο 12.995, Πειραιώς 32.609.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                   Name of Issuer               NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,98%

2020-01-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,56%

2020-01-09

 

 

 

 

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.901.785 τεμ., (από 42.901.785 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 20.982.602 τεμ. (21.139.530), ΔΕΗ 6.132.753 τεμ. (6.132.753), Eurobank 66.194.217 τεμ. (66.194.217), ΟΠΑΠ 1.613.607 τεμ. (1.613.606), Εθνική 20.718.916 (20.718.916) MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v