Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ρότα για το 7x7, με χαμηλό τζίρο

Συνεχίζουν να κρατούν το πάνω χέρι οι αγοραστές, ωθώντας τον γενικό δείκτη προς τις 880 μονάδες, σε μια προσπάθεια να πιστωθεί η 7η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Οι τίτλοι που δίνουν βοήθειες στους βασικούς δείκτες. Ηπιες κινήσεις στους μικρομεσαίους.

Χρηματιστήριο: Ρότα για το 7x7, με χαμηλό τζίρο

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να προσπαθούν να τιμολογήσουν το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνεται, ενώ περιμένουν και τις αποφάσεις-δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για την πορεία της νομισματικής της πολιτικής.

Μεγάλα κέρδη και για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να επαναπροσεγγίζει τις $40.000 και το Ethereum να υπερβαίνει τις $2.300.

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, σχετικά γρήγορα οι αγοραστές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και ο Γενικός Δείκτης δείχνει να έχει όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να πιστωθεί και την έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα και με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, ο ΓΔ έχει κινηθεί μεταξύ 874,79 (-0,18%) και 881,52 μονάδων (+0,59%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 9 εκατ., από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΖΚΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ).

Χωρίς να υπάρχουν ακραίες μεταβολές, αξίζει να σημειωθεί η σχετικά καλή εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου με αρνητική μεταβολή παραμένουν μόνο οι Eurobank (-0,49%), Πειραιώς (-0,52%), ΔΕΗ (-0,51%), ΟΤΕ (-0,07%) και Ελλάκτωρ (-1,64%).

Από τους τίτλους που δίνουν βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής κέρδη για Εθνική (+1,39%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,16%), Viohalco (+1,14%), ΕΧΑΕ (+1,02%), Lamda Development (+1,15%), TITC (+1,23%) και ΟΠΑΠ (+1,68%).

Συνεχίζεται, έστω και με ηπιότερους ρυθμούς, η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και αυτό επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών (55) - πτωτικών (39) μετοχών.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αίσθηση έκαναν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές στην Τζιρακιάν (+2,63%), όπου άλλαξε χέρια το 5% της εταιρείας, με τέσσερα «πακέτα» στην τιμή των 2,25 ευρώ ανά μετοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρονται σε μετοχικές ανακατατάξεις. Στην πλευρά των πωλητών, μέλη της οικογένειας Τζιρακιάν που αντιτίθεντο στη διοίκηση και στην πρόσφατη Α.Μ.Κ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v