Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σε στενό εύρος για τον Γενικό Δείκτη

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στην εγχώρια αγορά, που «βασανίζεται» από την έλλειψη συναλλαγών. Μόλις έξι μονάδες το εύρος διακύμανσης για τον ΓΔ. Κινητικότητα και ισχυρά κέρδη σε μετοχές του κλάδου της πληροφορικής.

Κινήσεις σε στενό εύρος για τον Γενικό Δείκτη

Στην επιφυλακτική εικόνα και τις ελεγχόμενες απώλειες δείχνουν να επιμένουν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απόλυτη απονεύρωση ενδιαφέροντος και συναλλαγών στο Χ.Α., που βάζουν σε δοκιμασία την υπομονή όσων επιμένουν να παρακολουθούν τα δρώμενα της Εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς, “day by day”.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί σε ένα εύρος μικρότερο των έξι μονάδων, με υψηλό τις 865,4 (+0,11%) και χαμηλό τις 860,13 μονάδες (-0,50%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 11,7 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΠΣΙΛ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ).

Να σημειωθεί ότι από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τριψήφιο όγκο συναλλαγών έχουν διακινήσει ΟΛΠ (-0,82%) και ΕΕΕ (-0,38%), ενώ με χαμηλότερα από 5.000 τεμάχια παραμένουν οι ΑΔΜΗΕ (-0,39%), ΕΥΔΑΠ (-0,26%) και TITC (+1%).

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι περιστρέφονται, ασκόπως, πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με μόνες εξαιρέσεις τους Alpha Bank (-1,32%), Εθνική (+1,08%), Eurobank (-1,05%) Lamda Development (+1,77%), Πειραιώς (-1,02%), Μυτιληναίος (+1,56%), ΟΠΑΠ (+1,30%), TITC (+1%) και Jumbo (-1,59%).

Από τα «χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό» και πλην των σταθερά κινούμενων προς υψηλότερα επίπεδα Πλ. Θράκης (+1,27%) και Κρι Κρι (+0,92%), θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τα νέα ιστορικά υψηλά που καταγράφει η Epsilon Net (+6,36%) έχουν φέρει σχετική κινητικότητα στον κλάδο της Πληροφορικής, ενώ ξεχωρίζουν Space Hellas (+3,23%), Ίλυδα (+6,27%), Entersoft (+4,72%) και Performance (+5,48%).

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αναρωτιούνται «τι συναλλακτικές επιδόσεις επιφυλάσσει η Εγχώρια Αγορά από το ξεκίνημα του επόμενου μήνα, όταν θα βρεθούν στο peak τους «τα μπάνια του λαού».

Πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 875 μονάδων, αλλά με αυτό τον τζίρο το εν λόγω ζητούμενο μοιάζει περισσότερο με «όνειρο θερινής νυχτός».

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v