Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακό προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 872 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, που οδεύει για το έκτο συνεχές ανοδικό κλείσιμο. Κινητικότητα στον χώρο των μεσαίων, με την Intertech να πρωταγωνιστεί με κέρδη σχεδόν 20%. Πιέσεις για τη μετοχή της Πειραιώς.

Οριακό προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν με αρνητικό βηματισμό, έστω και με ελεγχόμενες απώλειες, οι λίγοι αγοραστές, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, δείχνουν να πετυχαίνουν το γύρισμα του Γενικού Δείκτη σε θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη και να διεκδικούν την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Για να επιτευχθεί αυτό, έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο και οριακά κέρδη οι μετοχές των συστημικών τραπεζών πλην Πειραιώς (-1,18%), οριακά περισσότερες οι πρωτοβουλίες στα μη τραπεζικά blue chips, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που δίνει «πινελιές» ενδιαφέροντος στο ταμπλό.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 866,51 (-0,39%) και 872,6 μονάδων (+0,31%) και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένει κοντά στα, μέχρι στιγμής, υψηλά ημέρας.

Ο τζίρος, με σχετικά κατεβασμένες στροφές σε σχέση με την πρώτη ώρα, μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 14 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ).

Αποκαρδιωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, όπου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μόλις και έχει διακινήσει 134 συμβόλαια, το οποία κινούνται με ευδιάκριτο discount.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και όπως προαναφέρθηκε, σαφώς καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου, για διαφορετικούς λόγους, ξεχωρίζουν θετικά μεταξύ άλλων και οι Ιντερτέκ (+19,74%), Ίλυδα (+8,57%), Κέκροψ (+6,57%), Centric (+5,17%), Δομική Κρήτης (+1,47%) Autohellas (+4,79%), Γενική Εμπορίου (+6,48%), Intralot (+3,08%), Ελινόιλ (+2,56%), ΕΚΤΕΡ (+3,46%) και Ιντεάλ (+1,88%).

Από τα «βαρύτερα χαρτιά» του ταμπλό, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας για Πειραιώς (-1,18%), Ελλάκτορα (+2,24%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,35%), Ελ. Πετρέλαια (+1,40%), ΕΧΑΕ (+1,56%), Μυτιληναίο (+1,91%) και Lamda Development (+1,22%).

Προσοχή, καθώς πλην της Πειραιώς, δεν υπάρχει άλλος δεικτοβαρής τίτλος που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 1%, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη, το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 876-878, από όπου διέρχονται οι δύο εκθετικοί ΚΜΟ 30 και 60 ημερών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v