Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόχευση για το 6x6 στο Χρηματιστήριο

Πέντε ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 4,4% συμπλήρωσε χθες η εγχώρια αγορά, με τις συναλλαγές να παραμένουν υποτονικές. Η προσοχή των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Στόχευση για το 6x6 στο Χρηματιστήριο

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις χθεσινές συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, 20 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Apple, Alphabet και Microsoft, ενώ χθες, μετά το κλείσιμο των συναλλαγών, γνωστοποίησε τα οικονομικά της μεγέθη η Tesla Inc. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα οι Google, Facebook και Amazon.

Μέχρι τώρα, τα κέρδη των εταιρειών είναι υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ειδικότερα, το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα, όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική.

Μικτά τα πρόσημα στις μεγάλες αγορές Ασίας και Ειρηνικού, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στην Κίνα, ενώ επιφυλακτικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures των κύριων ευρωπαϊκών αγορών.

Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στα κρυπτονομίσματα.

Ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έρχεται από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 4,41% και αν δεν ήταν ιδιαίτερα φτωχές οι συναλλακτικές επιδόσεις της εγχώριας αγοράς, οι αναλυτές θα ήταν πιο αισιόδοξοι, όσον αφορά την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση και το τελικό πρόσημο του μήνα, που μέχρι και χθες παρέμενε αρνητικό.

Σήμερα οι ενεργοί traders θα προσπαθήσουν να τιμολογήσουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΕΧΑΕ (ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ ενημέρωσε πως στις 4/8 θα κόψει το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή) και σήμερα το πρωί η Μυτιληναίος (σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού επιπέδου κερδοφορίας. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 77 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 156 εκατ. ευρώ, οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών).

Η προσοχή και στη Frigoglass, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s. Πιο συγκεκριμένα σε “Caa1” από “B3” υποβάθμισε την αξιολόγηση της Frigoglass η Moody’s, με το outlook να είναι σταθερό. Εκτιμά ότι οι πιστωτικοί δείκτες της Frigoglass δεν θα ανακάμψoυν σε επίπεδα συμβατά με μια αξιολόγηση “B3” κατά τους επόμενους 12 με 18 μήνες, καθώς οι υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες που απαιτούνται για την αποκατάσταση της παραγωγής, μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία, θα οδηγήσουν τις ελεύθερες ταμειακές ροές σε αρνητικό έδαφος.

Ασφαλώς ενδιαφέρον έχει το πού κατέληξε η χθεσινή συναλλαγή του 29,5% της Ιντερτέκ, στην τιμή του 0,76 ευρώ ανά μετοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πωλητή την Πλευρά Κοντομηνά. Εννοείται ότι ένα deal στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα δώσει πρόσθετο ενδιαφέρον στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Τέλος, μένει να φανεί αν θα συνεχιστεί το επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και η σχετική κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με επικεφαλής τον κλάδο της Πληροφορικής, καθώς από πλευράς τζίρου δεν αναμένονται και ιδιαίτερα θετικές εκπλήξεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v