Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγγίζει ξανά τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Άλλη μια συνεδρίαση με οριακές διακυμάνσεις και έμφαση στο stock picking. Eurobank, ΟΠΑΠ και Lamda Development έδωσαν το θετικό πρόσημο στον Γενικό Δείκτη. Πιέστηκαν Viohalco και Εθνική Τράπεζα. Συναλλαγές 41,6 εκατ. ευρώ.

Αγγίζει ξανά τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ελάχιστα τα ενδιαφέροντα σήμερα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στον υποτονικό ρυθμό των ευρωπαϊκών και το ελληνικό, σε ακόμη μία άνευρη, χαμηλού τζίρου
και μετρημένων για να αναφερθούν.

Για τους δείκτες, ούτε συζήτηση, σε σχηματισμό... ευθείας γραμμής, από τα τέλη Ιουλίου, με εμφανή την απουσία διάθεσης για παρέκκλιση είτε υψηλότερα των 905/910 είτε χαμηλότερα των 880 μονάδων.

Σε αυτό, και ακόμη πιο στενό εύρος η διακύμανση σήμερα, με κέρδος για τους long το ότι δεν απειλήθηκε η στήριξη (εβδομαδιαία) των 886 μονάδων, για τον ΓΔ. Χαμηλό ημέρας, στις 895,31 και "κλείσιμο" οριακά θετικό στις 899,88 μονάδες.

Συναλλαγές μέτριες, αν και συγκριτικά περισσότερες από εχθές Δευτέρα, με τη μερίδα του λέοντος σε τίτλους των ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Mytilineos, Εθνική, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda Development, Intracom, Phoenix Vega Mezz, Viohalco, Cenergy και Motor Oil.

Σε θετικό έδαφος, για τον ΔΤΡ έως τις 11.20' σε αρνητικό μέχρι τις 16.50' , με χαμηλό στις 547,85 και τελική τιμή στις 552,41 μονάδες. Με αγοραστές σε Πειραιώς και Eurobank, με πωλητές σε Alpha Bank και Εθνική. Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η ευρεία διακύμανση και μεταβλητότητα για το ΦΒΜΕΖΖ, καθώς αφήνει περιθώρια για ενδοσυνεδριακές και βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Οπως και η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Lamda Development, Aegean. Ειδικότερα, μετά τις αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ και τα νέα υψηλά, στα 16 ευρώ, το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί και στην ΔΕΗ. Εως τα 9,475 (1,28%) που ήταν υψηλό ημέρας και ισχυροποιεί την κίνηση από τα 9,25 προς τα 9,91 ευρώ. Πιθανότατα η ΔΕΗ θα είναι από τα τασικά χαρτιά των ημερών.

Τα 31,75 ευρώ, για τη μετοχή της Coca Cola/hbc επιβεβαιώνουν την θετική στάση των "ισχυρών χεριών" στην πρόσφατη συμφωνία του ομίλου, στην Αίγυπτο.

Οι αγορές σε Lamda (8,17), Jumbo (13,38), Motor Oil (13,50), ΟΠΑΠ (12,42) όπως και τα νέα υψηλά, των 16,02 για τον ΟΤΕ παραπέμπουν σε τοποθετήσεις λίγων αλλά "ισχυρών χεριών".

Αναλυτές κάνουν λόγο για διακριτικό "χτίσιμο θέσεων" που με την πρώτη αφορμή θα κινηθεί υψηλότερα, εκτίμηση που ωστόσο μένει να επαληθευθεί (ή όχι).

Περιορίστηκε/έκλεισε προς το τέλος η "ψαλίδα" μεταξύ ανοδικών/πτωτικών, καθώς προς το τελευταίο 15λεπτο αυξήθηκαν οι εντολές από την πλευρά των αγοραστών και σε συγκεκριμένα mid caps.

Σε Intracom, Avax, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Papoutsanis, Profile και Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο οι εντολές,
ενώ για μετοχές των Moda Bagno, ANEK, Yalco, Phoenix Vega Mezz, ΒΙΟΤΕΡ, Entersoft, Βyte, Profile, Επίλεκτο, AsCo κ.α. καταγράφηκε θετικό πρόσημο μεγαλύτερο του 1,5%.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v