Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές μένουν... ξύπνιες στη συνεδρίαση

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές καθώς η εγχώρια αγορά ακολουθεί την τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επιμέρους κινήσεις σε τίτλους της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές μένουν... ξύπνιες στη συνεδρίαση

Σε ήπια διόρθωση τα κύρια ευρωπαϊκά, πέριξ των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών. Εκ προοιμίου γνωστό το "άνοιγμα" και για την σημερινή συνεδρίαση, με σταθερή την απουσία καταλυτών και συνέχεια στον μονόδρομο των επιλεκτικών κινήσεων.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Intrakat και Πειραιώς οι πρώτες σημαντικές εντολές με Mytilineos, Lamda Development, Πλαστικά Θράκης, ΟΠΑΠ και Jumbo να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Χαρακτηριστικό, και σήμερα- για ακόμη μία συνεδρίαση- η συμπερίληψη στην σχετική κατάταξη συγκεκριμένων εισηγμένων/μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνοντας την προσέγγιση μας για την ενεργό παρουσία επιλεγμένων mid caps στο επενδυτικό προσκήνιο.

Εως τα 16,03 ευρώ αρκετές εντολές, για τη μετοχή του ΟΤΕ, τιμή που αποτελεί νέο πολυετές υψηλό, με τις συναλλαγές να συνεχίζονται με στήριξη στα 15,90 ευρώ. Στα 1,141-1,1495 ευρώ οι εντολές, για την Alpha Bank, τον τίτλο που ξεχωρίζει, το τελευταίο διάστημα από την τετράδα των συστημικών. Ενδεχομένως, εκτιμούν αναλυτές, και εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα 1,40 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, επιβεβαίωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τον τίτλο της ΔΕΗ, με εντολές στα 9,42-9,50 ευρώ.

Σε νέο τοπικό υψηλό η Intrakat, στο εύρος των 1,95-2,08 ευρώ, μετοχή του ομίλου που είχε μείνει πίσω σε σχέση με Intracom, Intralot. Στα 15,49-15,61 ευρώ, οι εντολές στη Mytilineos, με την αγορά να προεξοφλεί ότι, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει την διαδρομή του ΟΤΕ, για πάνω από τα 16 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη, ενθαρρυντικές -για τους long- η αντίδραση για τα ΕΛΠΕ στα 5,70 (1,97%)
η προσπάθεια απεγκλωβισμού για την ElvalHalcor στα 1,906 (1,38%) όπως και η συνέχεια στην αντίδραση για την AEGEAN, με 1,89% στα 5,40 ευρώ.

Με αγορές, και σε νέα υψηλά, για τα Πλαστικά Θράκης, έως τα 8,14 ευρώ οι εντολές, με αφορμή την ανακοίνωση της πώλησης ακινήτου της θυγατρικής στις ΗΠΑ. Στα 8,235 ευρώ οι εντολές, για την Lamda Development, στα 0,811 για την Eurobank με ζητούμενο τα 0,80 να αποτελέσουν, εκ νέου, στήριξη για τη μετοχή.

Ικανοποιητική η εικόνα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, καθώς σε 43 μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές έναντι 21 που πλεονεκτούν οι πωλητές.

Για μετοχές των Intrakat, Moda Bagno, MIG, Attica Bank, ΦΒΜΕΖΖ, Ideal κ.α. η μεγαλύτερη άνοδος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v