Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Ολο το ταμπλό καλεσμένο στο πάρτι

Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για το 2009 κατέγραψε ο ΓΔ σε μία συνεδρίαση όπου η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών κινείται με θετικό πρόσημο. Κέρδη 4,5% για Mid 40. Υπεραπόδοση για ΜΥΤΙΛ, MIG, Κύπρου, ΦΟΡΘ, Αlapis, ΔΟΛ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ανατροφοδοτούμενο αγοραστικό ενδιαφέρον για το σύνολο σχεδόν των μετοχών, με τους δεικτοβαρείς τίτλους να διαμορφώνουν θετικό κλίμα και διαθέσεις και από τη μέση και χαμηλότερα να παρατηρούνται έως και ακραία περιφερειακά φαινόμενα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μετά τις 14:00 όταν και θα επιστρέψει στο σύστημα συναλλαγών το υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό και εάν ο δείκτης καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων, τα υπερκέρδη για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση ενδέχεται να ενταθούν.

Ξεκινώντας από τον 20άρη που παραμένει «καταπράσινος» και που σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται και κινήσεις short covering, ασφαλώς ξεχωρίζει το +7,69% του Μυτιληναίου, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 6% ακολουθούν Τιτάνας, Κύπρου και MIG και του 5% Ελληνικά Πετρέλαια και Marfin Popular Bank.

Η στήλη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πάρα πολλά θα κριθούν μετά τις 15:30, όταν και θα ανακοινωθούν οι επίσημες αρχικές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν μέχρι τότε ανοικτά.

Αξίζει να επισημανθεί η υψηλή μεικτή αξία συναλλαγών που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής διαμορφούμενη τάση βρίσκει τόσο αγοραστές όσο και πωλητές, 15 λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης δίνει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για το 2009, ενώ αν ο FTSE 20 κινηθεί υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 1.000 μονάδων, οι κινήσεις κλεισίματος short θέσεων θα πυκνώσουν, δίνοντας περαιτέρω στροφές στην ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v