"Κατενάτσιο" από ΕFG, ΔΕΗ και MIG

Μειώνονται οι απώλειες του ΓΔ με τη συνδρομή των EFG, ΔΕΗ και ΜIG αλλά και των Κύπρου, 3Ε. Βελτιωμένη στο 1 προς 1,5 η σχέση ανοδικών προς καθοδικές. Περιμένουν την Wall και στο ΧΑ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μία Marfin Investment Group, Εurobank και μία ΔΕΗ σίγουρα δεν αρκούν για να «γυρίσει» η αγορά. Βοηθούν όμως στο να περιοριστούν οι απώλειες για τον FTSE 20 και με τη συνδρομή των, Κύπρου, Marfin Popular, Coca Cola 3E φέρνουν τον δείκτη στην περιοχή των 1.175 μονάδων να μετρά απώλειες 0,8% από τις αρχικά μεγαλύτερες.

Δεδομένης της σπουδαιότητας των ημερών και της έλλειψης επαρκών ενδείξεων από τις ξένες αγορές η κατά 0,7% υποχώρηση του Γενικού Δείκτη δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη. Πόσω μάλλον που ο Γενικός Δείκτης κρατά και τα χαμηλά της 26/5, δηλαδή της 2.201 μονάδες και σε απόσταση ασφαλείας από τις 2.100 μονάδες βρίσκεται.

Θα επαναλάβουμε, πως όσο ο Γενικός Δείκτης δεν υποχωρεί αξιόπιστα χαμηλότερα των 2.100 μονάδων η τάση δεν ακυρώνεται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως οι πωλητές δεν εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι.

Υπερισχύουν στην Alpha Bank με την τιμή να διορθώνει προς τα 8,3 ευρώ, στην Εθνική προς τα 18,3 ευρώ(αντέχουν τα 18 ευρώ), ενώ πιέσεις δέχονται Μυτιληναίος στα 5,25 ευρώ, Intralot στα 5,08 ευρώ, Πειραιώς στα 7,80 ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ, που κατά την εκτίμηση μας αποτελεί από τούδε και στο εξής έναν ισχυρό σηματωρό μαζεύτηκε από τα χαμηλά 15,59 ευρώ (περίπου 350 χιλιάδες τεμάχια) αντέδρασε μέχρι τα 16,21 ευρώ (εύρος διακύμανσης 3,9%) δείχνοντας δυναμική με αυξημένο τζίρο (δες σχετικά για τεχνικά των ΔΕΗ, ΟΤΕ στον σημερινό Εκηβόλο). Η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρεί στα 1,77 ευρώ, χωρίς να πείθει α κ ό μ η πειστικά, πως μπορεί να αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο. Θα δείξει…

Εχουν όμως αμβλυνθεί οι πιέσεις σε αρκετές μετοχές εταιρειών μεσαίας-χαμηλής αποτίμησης με ενδεικτική τη σχέση ανοδικών-καθοδικών που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5 με 70-75 τίτλους να αντιδρούν θετικά. Eurodrip, Ευρωπαική Πίστη, Νηρέας, Επίλεκτος, As.Co, Sprider είναι μερικές από τις μικρομεσαίες που αντιδρούν μάλιστα με σχετικά αυξημένες συναλλαγές.

Μεταξύ αυτών και οι Κυριακίδης στα 0,63 ευρώ, τα Σωληνουργεία Κορίνθου στα 2,01 ευρώ (η μόνη του ομίλου Βιοχάλκο που εμφάνισε κέρδη στο τρίμηνο), η ΕΥΑΘ στα 6,2 ευρώ (όπως και η Σωλ.Κ με αυξημένες συναλλαγές) , η Ελίν στα 3,9 ευρώ, ο ΟΛΘ στα 16,75 ευρώ.

Να σημειωθεί πως αύριο εντάσσονται στον δείκτη MSCI οι μετοχές των Κύπρου (στα 4,52 ευρώ με 0,4%) και η Marfin Popular (στα 2,43 ευρώ με 0,4%) ενώ οι τελευταίες κινήσεις (κυρίως των hedge funds) εκτιμάται, πως θα γίνουν αύριο.

Αύριο, που μεταξύ άλλων θα γίνουν γνωστά τα μεγέθη του ομίλου Εθνικής, ολοκληρώνεται η περίοδος ανακοίνωσης των τριμήνων, θα δοθούν στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ. Και μόλις μία συνεδρίαση πριν την επανεργοποίηση των «ανοιχτών πωλήσεων». Για να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v