Σε επαφή με τις 2.300 η Σοφοκλέους

Παρά την αρνητική εικόνα των ευρωαγορών το ΧΑ γύρισε θετικά διεκδικώντας κλείσιμο υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 2.300. Κέρδη για ΜIG (3,75%), ΔΕΗ (2,58%), Κύπρου (1,78%). Πτώση για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Το ΧΑ συνεχίζει να επιβεβαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι όποιες διορθώσεις διαρκούν λίγο και έτσι παρά το πτωτικό ξεκίνημα και λίγο πριν τις 16.00 ο ΓΔ όχι μόνο γύρισε θετικά αλλά έδωσε και νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους (2.314,02).

Για να συμβεί αυτό ανέλαβαν πρωτοβουλία οι αγοραστές σε κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους όπως ΔΕΗ, 3Ε, Τιτάνας, Εθνική, Κύπρου, Eurobank, ΜPB και ΜΙG και βέβαια η κίνηση αυτή έγινε αφορμή να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αρκετά «περιφερειακά» επενδυτικά σχήματα με αποτέλεσματα η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών τίτλων να διαμορφώνεται στο 1,4 προς 1.

Ο τζίρος δεν δείχνει ιδιαίτερα αυξημένος αφού περιορίζεται στα 150 εκατ. όμως οι τίτλοι που επιδεικνύουν διαθέσεις αξιοπρόσεκτων ημερήσιων κερδών είναι αρκετοί.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του ΓΔ άνω των 2.300 μονάδων κάτι που θα βάλει σε σκέψεις επανατοποθετήσεων όσους βιαστικούς πήραν τα κέρδη και παραμένουν εκτός αγοράς, περιμένοντας τη διόρθωση.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης και η θετική υποδοχή από το ταμπλό των λίγων εισηγμένων που εξέπληξαν θετικά στο α΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v