Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με αιχμή ΕΤΕ, ΕFG, OΠΑΠ

Η υπέρβαση της κορυφής των 2.352 μονάδων αποτελεί το στοίχημα για το Γενικό Δείκτη που καταγράφει άνοδο με αιχμή την Εθνική, την EFG, τον ΟΠΑΠ. Κοντά στις 1.220 ο FΤ 20 και κέρδη για 130-135 μετοχές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε επαφή με τα ΄΄υψηλά΄΄ του ο Γενικός Δείκτης (όχι όμως ο FΤ 20), η Εθνική, η ΔΕΗ και ακόμη μερικές μετοχές του 20άρη, καθώς όλοι φαίνεται να περιμένουν τον αμερικάνο.

Ενδεικτική η διαγραμματική απεικόνιση του Γενικού Δείκτη με συνεχόμενα υψηλά κοντά στην κορυφή ημέρας, όπως δηλαδή κινείται και ο DAX στη Φραγκφούρτη που παλεύει να περάσει το 5χίλιαρο.

Αλλεπάλληλοι οι ΄΄σχηματισμοί κορυφής΄΄, που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσαν επαρκή ένδειξη ρευστοποίησης και μερικής αποχώρησης από την αγορά. Όμως άλλες ενδείξεις (λ.χ αμερικανικά ομόλογα ) κρατούν μέρος των παικτών στην αγορά

Κατά την εκτίμηση μας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δ ε ν μπορούμε να κινηθούμε διαφορετικά, καθώς όσοι είναι μέσα στο παιχνίδι παραμένουν με το…δάκτυλο στην σκανδάλη και από τους περισσότερους που βρίσκονται εκτός περιορίζονται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης, με υψηλό στις 2.352,5 μονάδες κυμαίνεται μεταξύ 2.340-2.345 σαν έτοιμος να κάνει ακόμη μία υπέρβαση΄΄ με τον Ftse20 στις 1.212 (ακόμη εκτός του εύρους των 1.220-1.230 μονάδων).

Από την άλλη όμως η Εθνική κρατά τα 19 ευρώ με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές μέχρι τα 19,06 ευρώ, ενώ ανάλογη κίνηση επιχειρείται και στη μετοχή της Eurobank που πιάνει πλέον τα 8,2 ευρώ.

Marfin Popular και Κυπρου κυμαίνονται στα 2,47 και 4,66 ευρώ αντίστοιχα αν και η μετοχή του Ftse20 που φαίνεται να έχει σήμερα την τιμητική της είναι ο Ελλάκτορας. Με συναλλαγές αξίας 2,7 εκατ. ευρώ αντιδρά με 5,6% στα 5,88 ευρώ ΄΄στοχεύοντας΄΄ σε νέα υψηλά.

Μεστή όμως και η σχέση ανοδικών-καθοδικών με 135-140 μετοχές να αντιδρούν θετικά και αρκετά καλά ΄΄πλασαρίσματα΄΄ στην κορυφή από πλευράς απόδοσης.

Τα Folli-Follie (και με …γερμανική συνδρομή) ενισχύονται 19,3% στα 13,6 ευρώ, η Revoil ( με…καύσιμο τα καλά αποτελέσματα τριμήνου) κατά 14,6% στα 1,10 ευρώ, ενώ με απόδοση μεγαλύτερη του 4% διαμορφώνονται άλλες 38 μετοχές.

Με βάση τις συναλλαγές ξεχωρίζουν η Motor Oil στα 9,37 ευρώ, Φουρλής στα 8,44 ευρώ, Αεροπορία Αιγαίου στα 3,98 ευρώ, θυγατρικές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και άλλων εισηγμένων.

Για τη συνέχεια θα είχε ενδιαφέρον εάν ο ΓΔ επανέρχονταν σε φορά υπέρβασης της ΄΄κορυφής΄΄ με αιχμή εκτός από την Εθνική την ενισχυόμενη Eurobank και ενδεχομένως τον ΟΠΑΠ ( που σήμερα παίρνει την…σκυτάλη από την ΔΕΗ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v