Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ψυγείο η χώρα, καύσωνας στο ΧΑ!

Σε πλήρη εξέλιξη το ράλι προεξόφλησης στην αγορά, με τις τράπεζες να "γράφουν" κέρδη 17,25% χθες και 82,6% τον Ιανουάριο. Κέρδη 22,5% για Alpha, 26,3% για Πειραιώς. Πάνω από 100 εκατ. ο τζίρος.

Από τα αζήτητα, στα περιζήτητα οι μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου οι ανατροφοδοτούμενες προσδοκίες διατηρούν τον ανοδικό βηματισμό και σε κάποιες περιπτώσεις τον εντείνουν (!)

Ο Τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε για μία ακόμα συνεδρίαση της ανοδικής εκτίναξης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +17,25% του κλαδικού του δείκτη, ενώ η τελευταία συνεδρίαση του μήνα βρήκε Γενικό και Τραπεζικό δείκτη να κλείνουν μία ανάσα από το υψηλό ημέρας και το υψηλό μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος μήνας του χρόνου πρόσθεσε στον Γενικό Δείκτη 16,99% και στον Τραπεζικό 82,66%, ενώ από το τελευταίο χαμηλό της 10/1 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αθροιστικά κέρδη 27,29% και ο Τραπεζικός 125,48% (!)

Να σημειωθεί ότι το +16,99% του Γενικού Δείκτη είναι η υψηλότερη μηνιαία απόδοση των τελευταίων 18 μηνών, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί τον Ιούλιο του 2010 (+17,27%).

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η επιστροφή του τζίρου σε επίπεδα μεγαλύτερα των 100 εκατ. και η διάχυση του ενδιαφέροντος και σε τίτλους εκτός Τραπεζικού ταμπλώ, κάτι που πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Με σημαντική χρονοκαθυστέρηση, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά, έδειξε ότι διαθέτει τα στοιχειοδέστατα των αντανακλαστικών και έτσι ένα μικρό κομμάτι από τα πολλά και γρήγορα κέρδη που έχει δώσει ο Τραπεζικός κλάδος, άρχισε να διοχετεύεται στο υπόλοιπο κομμάτι του ταμπλώ και από αυτό ο ΟΠΑΠ πήρε την μερίδα του λέοντος.

Μάλιστα αν δεχτούμε ότι η εντυπωσιακή σε ταχύτητα και ένταση αντίδραση των Τραπεζικών μετοχών προεξόφλησε (κατά πολλούς με το παραπάνω) την πιθανολογούμενη αλλαγή των όρων ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων Τραπεζικών Ιδρυμάτων και με δεδομένο ότι οι προκλήσεις για τον κλάδο είναι μπροστά, δεν είναι υπερβολή η άποψη ότι ο τίτλος του Οργανισμού σταδιακά μπορεί να αποτελέσει τον βραχυπρόθεσμο “σηματωρό” της Αγοράς (!)

Απόλυτα αναμενόμενη, αν και καθυστερημένη, η σημερινή αντίδραση, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το 29% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού που ήλεγχε το Δημόσιο, πέρασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Reuters ο διαγωνισμός θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο και σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς θα είναι ένα σημαντικό “crash test” για τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις – μετοχοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του ΟΠΑΠ είναι πραγματική αποκρατικοποίηση, αν όλα αυτά για πολλοστή φορά δεν αποδειχθούν “ασκήσεις επί χάρτου” και κινήσεις απλά για την δημιουργία εντυπώσεων.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος έδειξε διαθέσεις να διεκδικήσει υψηλά τριμήνου, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 7,70 ευρώ, βάζει τις τεχνικές παρακαταθήκες για γρήγορη κίνηση προς την επόμενη αντίσταση των 8,50 ευρώ, ανοδική διάσπαση της οποίας βγάζει την μετοχή από το μακροχρόνιο πτωτικό κανάλι.

Περισσότερο για μετοχοποιήσεις μοιάζουν οι κινήσεις του Δημοσίου για το 40% της ΕΥΑΘ, το 27,3% της ΕΥΔΑΠ και το 23,3% του ΟΛΘ, όμως εδώ τα θεμελιώδη “φωνάζουν”, ιδιαίτερα για τις δύο εταιρείες της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30/9/2011 η ΕΥΑΘ είχε καθαρή θέση 119,14 εκατ., μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 0,386 εκατ. και βραχυπρόθεσμες 0,544 εκατ., εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 15,082 εκατ. (+69%) και καθαρά κέρδη ανά μετοχή 0,4155 ευρώ (απαιτητικά μονοψήφιο p/e αν η χρήση τελείωνε στο εννεάμηνο), ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα έφθασαν τα 24,093 εκατ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 127,05 εκατ.

Σε συναλλακτικό λήθαργο ο τίτλος του ΟΛΘ, συνεχίζει να αποθαρρύνει, τουλάχιστον, τους traders.

Και όμως στο εννεάμηνο η εισηγμένη είχε καθαρή θέση 126,208 εκατ., δεν υπήρχε Τραπεζικός δανεισμός, εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 8,360 εκατ. (+146,3%) και κέρδη ανά μετοχή 0,8294 ευρώ, ενώ είχε ταμειακά διαθέσιμα 67,536 εκατ.

Σε αυτά αξίζει να συνυπολογιστούν η σημαντική ακίνητη περιουσία και η υπεραξία που δίνει η γεωγραφική θέση του Λιμανιού.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 107,654 εκατ. ευρώ (!)

Από εκεί και πέρα, ο Τραπεζικός κλάδος και σήμερα συγκέντρωσε την περίπου απόλυτη προσοχή των βραχυπρόθεσμων “παικτών”, αλλά και αυτών που έχουν αποφασίσει να ανακυκλώνουν τα κέρδη τους σε Τραπεζικές μετοχές, μην ψάχνοντας άλλες “επενδυτικές ευκαιρίες”.

Εδώ, κυριότερο χαρακτηριστικό ήταν η επιστροφή στις συναλλαγές των Alpha Bank, Eurobank, με την Αγορά να δείχνει είτε ότι υποδέχεται θετικά την μη ολοκλήρωση του deal, είτε ότι περιμένει μία καλύτερη σχέση ανταλλαγής, προφανώς υπέρ της πρώτης.
Βέβαια όλα αυτά δεν εμπόδισαν την συνέχιση των “εισαγόμενων” αρνητικών εκτιμήσεων.

“Εάν σημαντικό μέρος του Ελληνικού χρέους δεν διαγραφεί εθελοντικά από τους ιδιώτες πιστωτές, η Αθήνα θα το κάνει με τη βία. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος για ένα μακρύ πόλεμο ενώπιον των δικαστηρίων με καταστροφικές συνέπειες για όλη την Ευρωζώνη”, υποστηρίζει η Γαλλικής οικονομικής εφημερίδα Les Echos, επισημαίνοντας ότι “διαφαίνεται όλο και πιο πιθανό το σενάριο να περάσει η συμφωνία της Ελλάδος με τους πιστωτές της από τα χέρια των ειδικών περί τα χρηματοοικονομικά, στους νομικούς”.
 
Πράγμα που σημαίνει ότι οι πιστωτές προετοιμάζουν δικαστικό αγώνα για να καλύψουν τις απώλειες που θα τους επιβάλει η Αθήνα αν δεν σεβαστεί την προθεσμία της 20 Μαρτίου (14,5 δισ. ευρώ) είτε εάν επιβάλλει αναγκαστικές ρήτρες (CAC’s).

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, δήλωσε ο chief economist του ΟΟΣΑ Pier Carlo Padoan. Σε συνέντευξή του στην Ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο κ. Padoan δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “μου φαίνεται πως για να ηρεμήσουν τα πράγματα πρέπει να βρούμε μια τελική λύση για την Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, φαίνεται να είναι ακόμα στον αέρα”.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει τις «χειροπέδες» του ευρώ για να επιβιώσει, εάν δεν θέλει να ζητά συνεχώς οικονομική βοήθεια από τις Χώρες της Ευρωζώνης”, δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Γερμανικής Τράπεζας Commerzbank, Κλάους - Πέτερ Μίλερ.

Άλυτη παραμένει η κρίση χρέους στην Ευρώπη, και μπορεί μάλιστα να βρίσκεται πολύ κοντά σε μια κρίσιμη μετάβαση, σχολίασε σε συνέντευξή του ο Καθηγητής του Harvard, Niall Ferguson. Όπως τονίζει, η Ελληνική χρεοκοπία μπορεί να είναι θέμα ημερών. “Και αυτό που ακούσαμε από την Angela Merkel στην ομιλία της στο Νταβός, αυτό που προσφέρει, είναι λιτότητα, λιτότητα και περισσότερη λιτότητα”. Επίσης, εκτιμά ότι μια τέτοια προοπτική, δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. “Επομένως νομίζω ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι ήταν πριν από 12 μήνες”.
 
Προειδοποιεί ακόμη πως οτιδήποτε συμβεί στην Ελλάδα, θα συμβεί σε μια λογική έκταση και στην Πορτογαλία. “Και πιστέψτε με, ό,τι συμβεί στην Πορτογαλία θα συμβεί και σε κάποιον άλλο. Και εάν αυτός είναι η Ισπανία ή η Ιταλία, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα”, τονίζει.

Πριν τις 20 Μαρτίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών για το σχέδιο αναδιάταξης του Ελληνικού χρέους (PSI+). Tα ανωτέρω δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jim O’Neill, σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

"Οι επενδυτές έχουν υπερεκτιμήσει τη σημασία της Ελλάδας και τον αντίκτυπο που έχει στην παγκόσμια οικονομία", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο O’Neill. "H απαραίτητη σταθερότητα στις Αγορές θα έχει επιστρέψει έως τον ερχόμενο Μάιο", εκτίμησε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs.

Τη σύνδεση της νέας δραχμής τόσο με το ευρώ όσο και με το δολάριο, συστήνει η εφημερίδα Times του Λονδίνου, προτείνοντας έτσι έναν τρόπο για την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα, χωρίς να προκληθούν αναταραχές στις Αγορές. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφάλιζε την αξιοπιστία της Αγοράς και θα απέτρεπε τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι Τράπεζες της χώρας θα προστατεύονταν και οι συναλλαγές δεν θα περιείχαν τον μείζονα κίνδυνο της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Έως και 1 τρισ. ευρώ ενδέχεται να ζητήσουν οι Τράπεζες από το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δημοπρασία τριετών δανείων που θα διενεργηθεί στις 29 Φεβρουαρίου, κάτι που θα δώσει περισσότερες αποδείξεις για τα προβλήματα ρευστότητας του κλάδου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αρκετές από τις μεγάλες Τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι ενδεχομένως να διπλασιάσουν ή και να τριπλασιάσουν τις απαιτήσεις τους για κεφάλαια κατά τη δημοπρασία της ΕΚΤ.

Σαφώς ηπιότερη η ανοδική αντίδραση στις Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ με μικτή εικόνα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Οι Αγορές βρίσκονται σε μια “τραβηγμένη” αισιοδοξία, τονίζει μερίδα αναλυτών. Χρυσός, ομόλογα, γεν, φράγκο σημειώνουν άνοδο. Το ίδιο και οι μετοχές και νομίσματα όπως τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Δηλαδή κάποιοι αγοράζουν ασφάλεια και ταυτόχρονα παίρνουν μεγάλο ρίσκο. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Επίσης είναι γνωστά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που συνεχώς επιδεινώνονται.

Απροσδόκητη πτώση εμφάνισαν τον Δεκέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, καθώς υποχώρησαν κατά 1,4% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν πως οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο θα εμφάνιζαν άνοδο της τάξης του 0,9% σε μηνιαία βάση.

Πτώση της τάξης του 0,7% κατέγραψαν τον Δεκέμβριο (σε μηνιαία βάση) οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, έναντι αύξησης 0,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του INSEE. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών σε μηναία βάση κατά 0,2%.

Πτώση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο, σημείωσε τον Ιανουάριο ο δείκτης Chicago PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management, υποχωρώντας στις 60,2 μονάδες από 62,2 μονάδες το Δεκέμβριο όπου και οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, τον τοποθετούσαν.

Πτώση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Conference Board τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε στις 61,1 μονάδες από 64,8 μονάδες το Δεκέμβριο ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση στις 68 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στο ταμπλώ του 20αρη, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ο τίτλος του Τιτάνα κινήθηκε κατά κύριο λόγο με αρνητικό πρόσημο και αποτέλεσε την τελική “κόκκινη παραφωνία”, ενώ αντίθετα σημαντικά αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τίτλο της ΔΕΗ λίγο μετά τις 15.50.

Να σημειωθεί ότι ο FTSE έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και σαφώς υψηλότερα από τις αντιστάσεις 300 – 310 και 330 μονάδων. Αν μετατρέψει τα εν λόγω επίπεδα από αντιστάσεις σε στηρίξεις, δεν έχει λόγο να μην ελπίζει σε κίνηση προς τις 370 μονάδες, έστω και με διαφορετικούς, μη Τραπεζικούς, πρωταγωνιστές.

Κοντά στο ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 800 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης, όμως σαν σαφώς “σκληρότερη” αντίσταση δείχνει αυτή των 830 μονάδων.

Ο τίτλος της Εθνικής (υψηλά τετραμήνου) άφησε πίσω του και την αντίσταση των 2,70 ευρώ, όμως θα χρειαστεί το “κάτι παραπάνω” για να υπερκεράσει την σκληροτράχηλη ζώνη 3,00 – 3,30 ευρώ.

Μέσα στην “διακεκαυμένη ζώνη” 1,50 – 1,60 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της Alpha Bank (υψηλά τετραμήνου). Ανοδική διαφυγή δίνει τεχνικά “καύσιμα” στον τίτλο για κίνηση προς τα 1,96 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, αξιοπρόσεκτη η κινητικότητα και εκτός 20αρη. Από τις μετοχές που συνδύασαν αξιοπρόσεκτα κέρδη και “ανεκτό” όγκο συναλλαγών και οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΒΖ, Ιντρακόμ, Αγροτική Τρ., Τρ. Αττικής, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Νηρέας, ΕΧΑΕ, Σωλ. Κορίνθου, AS Company κ.λ.π.

Στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους και πλην του Τιτάνα, τα μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς (+26,39%), Alpha Bank (+22,58%), Κύπρου (+17,33%), Εθνική (+14,58%) και Eurobank (+15,43%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 13% για MPB, Ταχ. Ταμιευτήριο, του 8% για την ΔΕΗ και του 7% για τον ΟΠΑΠ, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 796,9 μονάδες (16.47) και έκλεισε τελικά στις 796,02 με κέρδη 6,13%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 117 εκατ.

Αλλαγή εικόνας στην τελική αναλογία, με 128 ανοδικές μετοχές, έναντι 36 πτωτικών και 25 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 10 έως 30%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει την δυνατότητα ανατίμησης που έχει, εφ΄ όσον το περιβάλλον αβεβαιότητας περιοριστεί αισθητά, τονίζει ο Θεόδωρος Κρίντας.

Το πρόβλημα της διαχείρισης του χρέους φαίνεται ότι οδεύει σε κλείσιμο και η Αγορά έχει προεξοφλήσει την συμμετοχή στο PSI των ιδιωτών πιστωτών. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Χώρα καθυστερεί τις εξελίξεις και δεν έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης διαιωνίζει την αρνητική συμπεριφορά των ξένων απέναντί μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι στις τιμές που προηγήθηκαν ενσωματώνονταν τα χειρότερα δυνατά σενάρια, κάτι που απομάκρυνε και τους πλέον ριψοκίνδυνους επενδυτές.

Αν η Χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση του χρέους και ταυτόχρονα συγκεντρωθεί στην βελτίωση της παραγωγικότητας και βελτίωσης της οικονομίας, οι τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ελκυστικές, ακόμα και αν οι Επιχειρήσεις χρειαστούν δύο – τρία χρόνια, για να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Μέχρι τότε εξωστρεφείς εισηγμένες που αποδεδειγμένα έχουν προοπτικές, δείχνουν σαν οι ελκυστικότερες επενδυτικές επιλογές, σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλους της Attica Wealth Management.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση με σταθερά ανοδικό βηματισμό. Οι συναλλαγές σε σαφώς χαμηλότερα, από την αμέσως προηγούμενη επίπεδα.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη με εμφανή επιφυλακτικότητα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει σε υποτίμηση 0,75%.
 
Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9673, τιμή εκκαθάρισης 336,25) κινήθηκαν μεταξύ 313 και 337,25 μονάδων. Λίγες πωλήσεις, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
 
Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 επέστρεψε στο 52% και οι επενδυτές έδειξαν εντονότερο ενδιαφέρον αφού διαπραγματεύτηκαν συνολικά 2.038 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (1.772 δικαιώματα αγοράς και 266 δικαιώματα πώλησης).

Έντονη ρευστότητα παρουσίασαν τα μετοχικά ΣΜΕ (83.206 συμβόλαια).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (50000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (33002), Alpha Bank (21509), ΟΤΕ (2370), Ταχ. Ταμιευτήριο (841), ΟΠΑΠ (2475), Πειραιώς (5935), ΔΕΗ (2156), Κύπρου (8222), Μυτιληναίο (836), MPB (1145), MIG (1479), Motor Oil (235), Ελ. Πετρέλαια (335), Ελλάκτωρα (130), Αγροτική (304), ΓΕΚ (1301), Coca-Cola (215), Intralot (559).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 31/1 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (12414047 τεμ.), ΟΤΕ (4119734 τεμ.), MIG (4158069 τεμ.), Eurobank (9503639 τεμ.).
Να σημειωθούν τα 100 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΠΑΠ, λήξεως Μαρτίου, με τιμή εξάσκησης τα 7,80 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v