Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ανεργία και στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας δημοσεύονται σήμερα. Τον ρυθμό δίνει το sell-off των Treasuries, ύστερα από τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να είναι εν αναμονή βασικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,65%, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,57%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χαμηλότερα κατά 0,75%, πτώση 0,52% για τον CAC 40 στο Παρίσι. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ υποχωρεί 1% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 0,63%.

Σήμερα αναμένονται δεδομένα για τον δείκτη ανεργίας αλλά και την κίνηση μισθών και θέσεων εργασίας. Την ίδια ώρα παραμένει στο επίκεντρο η άνοδος του αμερικανικού 10ετούς σε νέο υψηλό επτά ετών.

Η αγορά παίρνει ρυθμό από το sell-off των αμερικανικών ομολόγων, μετά τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο πιο γρήγορων αυξήσεων επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury έφτασε στο 3,232%.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, ενισχύθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο στη Γερμανία, ανακάμπτοντας από τις προηγούμενη καθοδική πορεία, νωρίτερα το καλοκαίρι.

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που δείχνουν αντίσταση της γερμανικής οικονομίας στο αβέβαιο παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Τα made in Germany συμβόλαια που κλείστηκαν για γερμανικά προϊόντα σημείωσαν ανοδική κίνηση κατά 2% τον Αύγουστο, μετά την πτώση κατά 0,9% του προηγούμενου μήνα. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,5%.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και ο δείκτης Nikkei κατά 0,55% στις 23.844 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v