Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο Μιλάνο με το βλέμμα στον προϋπολογισμό

Η ιταλική κυβέρνηση έχει στόχο ελλείμματος στον προϋπολογισμό από 2,2% το 2020, στο 2% το 2021, όπως αναφέρει η Corriere della Sera. Το γεγονός ενισχύει το κλίμα και το ευρώ (+0,3%).

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την ιταλική πολιτική σκηνή και το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 0,8% μετά το άλμα κατά 1,28%, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και την άνοδο κατά 3% του τραπεζικού δείκτη.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει ανοδική κίνηση κατά 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,3% επίσης, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,3%. Κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση έχει στόχο ελλείμματος στον προϋπολογισμό από 2,2% το 2020, στο 2% το 2021. Για το 2019 ο πήχης μπαίνει στο 2,4%.

Το τελευταίο νούμερο είναι τρεις φορές υψηλότερο από τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, η προθυμία για μείωση των δαπανών τα επόμενα χρόνια ενισχύει το ευρώ, με το νόμισμα να κερδίζει 0,3% έναντι του ευρώ, στο $1,1586, μετά τη δημοσίευση.

Την ίδια ώρα, το Brexit εξακολουθεί να κυριαρχεί στο επενδυτικό κλίμα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.

Στο μέτωπο των δεδομένων από την ευρωζώνη, η δραστηριότητα των επιχειρήσεων υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών τον Σεπτέμβριο, με οδηγό την πιο αδύναμη ανάπτυξη στα εργοστάσια η οποία αντισταθμίστηκε από την άνοδο στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 54,1 μονάδες από 54,5 τον Αύγουστο. Ηταν χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση που έκανε λόγο για 54,2, αλλά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v