Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ράλι σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι Μιλάνο και Μαδρίτη. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα, Ιταλικός προϋπολογισμός και Brexit.Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές μετά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street παρά την κλιμάκωση της έντασης Σαουδικής Αραβίας- Δύσης.

Ειδικότερα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα γ’ τριμήνου ανακοίνωσαν τόσο η Goldman Sachs όσο και η Morgan Stanley. Αντίστοιχα καλά αποτελέσματα γ’ τριμήνου γνωστοποίησε και η BlackRock.

Στο μεταξύ, περήφανος για τον προϋπολογισμό του 2019 δηλώνει ο Ιταλός Πρωθυπουργός. Ο Τζουζέπε Κόντε σημείωσε την Τρίτη, ότι η κυβέρνηση του θα προσπαθήσει να εξηγήσει τη στρατηγική της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έναν διάλογο «χωρίς προκατάληψη».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λιτότητα είναι ένα μονοπάτι που δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί», είπε ο Κόντε στο κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής όπου οι ομόλογοι του αναμένεται να εγείρουν ερωτήματα για τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύονται δυσκολότερες από το αναμενόμενο και η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσει εάν υπάρχει επαρκής πρόοδος για μία ακόμα σύνοδο κορυφής για το Brexit τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η εξαφάνιση του διακεκριμένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από επίσκεψη του στην πρεσβεία της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Το γεγονός έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή κατά της Σαουδικής Αραβίας. Οι νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, θέλουν το Ριάντ να ετοιμάζει ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,58% στις 364 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,43% στις 7.059 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 1,4% στις 11.776 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1,53% στις 5.173 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε κέρδη 1,69% στις 9.074 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου κατέγραψε άνοδο 2,23% στις 19.717 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,2% στα 71,63 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.231 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1588 δολ. από 1,1580 την Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v