Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαριές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Πτώση 1,8% σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Σε χαμηλό 1,5 έτους η βρετανική λίρα, μετά την απόφαση της Μέι να ακυρώσει τη ψηφοφορία για το Brexit. Βουτιά 4% για Renault και PSA.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερο τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και μετά την απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καθυστερήσει την ψήφο για το Brexit στο κοινοβούλιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,8% στις 338 μονάδες, με όλους τους τομείς να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διολίσθησε 0,7%. Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την απόφασή της να ματαιώσει την αυριανή ψηφοφορία για το Brexit, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ταπεινωτικής ήττας. Το γραφείο της Μέι επέμενε μέχρι σήμερα το πρωί ότι η ψηφοφορία θα γίνει, αλλά η προοπτική μίας ανταρσίας από μέλη του Κοινοβουλίου ανάγκασαν την πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί.

Η στερλίνα βούτηξε σε χαμηλό ενάμιση έτους μετά την είδηση.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 1,52% στις 10.622 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,47% στις 4.742 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διολίσθησε 1,7% στις 18.410 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε άνοδο 1,76% στις 8.660 μονάδες.

Στο ταμπλό, η γερμανική BASF βούτηξε πάν από 4%. Ο χημικός κολοσσός υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2018.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών εν μέσω ανησυχιών για επιβολή δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ. Η μετοχή της Fiat Chrysler υποχώρησε πάνω από 3%, ενώ η Renault και η PSA κινήθηκαν περίπου 4% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v