Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Άνοδος για τους δείκτες σε Παρίσι και Μιλάνο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο.

Οριακή άνοδο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συνομιλίες και μετά την 1η Μαρτίου (χωρίς την επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικά προϊόντα) προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή σήμερα λόγω της Ημέρας των Προέδρων (President’s Day).

Στο μεταξύ, επτά βουλευτές του κόμματος των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία υπέβαλαν την παραίτησή τους τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση του επικεφαλής Τζέρεμι Κόρμπιν όσον αφορά το Brexit και τη διαχείριση των κατηγοριών για αντισημητικά περιστατικά στους κόλπους του κόμματος.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του κόμματος , Τομ Γουάτσον, τους κάλεσε προηγουμένως να διατηρήσουν την ενότητα του κόμματος.

Επιπλέον, σε ένα πρωτοφανές βήμα προχώρησε η γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας (BaFin), απαγορεύοντας την ανοικτή πώληση μετοχών της Wirecard για δύο μήνες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόσφατη μεταβλητότητα της τιμής ενέχει τον κίνδυνο να υπονομεύσει την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Η BaFin σημείωσε ότι οι επενδυτές παγκοσμίως απαγορεύεται να παίρνουν short θέσεις ή να αυξάνουν τις υπάρχουσες στον τίτλο μέχρι τις 18 Απριλίου. Είναι η πρώτη φορά που έχει απαγορευθεί το short-selling σε μία μετοχή.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,23% στις 369 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,24% στις 7.219 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,01% στις 11.299 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 5.168 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 9.155 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,58% στις 20.329 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,7% στα 55,99 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1316 από 1,1298 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v