Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Κλειστή η Wall Street σήμερα λόγω εορτασμού της Ημέρας των Προέδρων (President's day). Στο επίκεντρο οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυτή την εβδομάδα.«Αλμα» για το αργό, στο υψηλότερο σημείο της φετινής χρονιάς. Ανοδικά το ευρώ.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Μικρές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Τον όγκο των συναλλαγών περιορίζει η αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες (Ημέρα των Προέδρων-President's day) που κρατάει κλειστή τη Wall.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,2%, στο Παρίσι ο CAC παραμένει αμετάβλητος. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,6%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται υψηλότερα κατά 0,4%.

Στο επίκεντρο οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πρόοδο στις συζητήσεις της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο, με τον Τραμπ να δίνει σήμα ακόμη και για παράταση της τρίμηνης εκεχειρίας τους.

Στις αγορές πετρελαίου, το αργό κάνει «άλμα» και φτάνει στο υψηλότερο σημείο της φετινής χρονιάς, με υποστήριξη από τις περικοπές του ΟΠΕΚ και τις αμερικανικές κυρώσεις κατά Βενεζουέλας και Ιράν.

Το brent  τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $66,67, με άνοδο κατά 0,4%, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στα $56,07, υψηλότερα κατά 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει μικρή ανοδική κίνηση, μικρότερη από 0,1%, στο $1,1303.

Οι ελπίδες για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, σε συνδυασμό με τις ελπίδες για περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από μεγάλες κεντρικές τράπεζες, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Την ίδια ώρα, στο εταιρικό και πολιτικό μέτωπο, στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό να είναι μικρότεροι οι κίνδυνοι από τη χρήση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G, φαίνεται να καταλήγει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, σε αντίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες που όχι μόνο κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά πιέζουν και τους συμμάχους τους να πάρουν ίδια θέση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι δύο πηγές, η υπηρεσία Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποφασίσει ότι υπάρχουν τρόποι για να περιοριστούν οι κίνδυνοι από τη χρήση της Huawei στα μελλοντικά γρήγορα δίκτυα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v