Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Με πτώση άνω του 1% έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. «Βουτιά» 2,7% για τον δείκτη στο Μιλάνο. Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Deutsche Bank. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter απείλησε την Τεχεράνη ότι μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα σημάνει το «επίσημο τέλος» του Ιράν. Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με όλες τις δυνάμεις της.

Στο μεταξύ, η Google αποφάσισε να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Πίσω στην Ευρώπη, σε ιστορικό χαμηλό έφτασαν οι μετοχές της Deutsche Bank τη Δευτέρα, σημειώνοντας πτώση κατά 3%, στα €6,64, αφότου η UBS υποβάθμισε τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας σε «sell» από «neutral».

Όπως μεταδίδει το CNBC, η UBS υποβάθμισε την τιμή-στόχο για τη Deutsche από €7,80 σε €5,70, λόγω των δύσκολων εξωτερικών γεγονότων και των χαμηλών επιτοκίων.

Η Ιταλία είναι σταθερά δεσμευμένη στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, επαναπροωθώντας παράλληλα επενδύσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία.

«Το έγγραφο ‘Def' δηλώνει με σαφήνεια τη βούληση της Ιταλίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις για το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος», δήλωσε ο Τρία στην ιταλική εφημερίδα QN, αναφερόμενος στο έγγραφο που καθορίζει το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,06% στις 377 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,51% στις 7.310 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,61% στις 12.041 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,46% στις 5.358 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,87% στις 9.199 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 2,68% στις 20.539 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,6% στα 63,10 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.277 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1165 από 1,1161 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v