Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές παρά τις απώλειες στην έναρξη των συνεδριάσεων. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για το φάσμα 5G στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε σήμερα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει για την περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Η Επιτροπή θεωρεί πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία παραμένει ένα πιθανό ενδεχόμενο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου προστίθεται ότι μέχρι τώρα οι προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης «παραμένουν επαρκείς και κατάλληλες για το σκοπό αυτό».

Στη Μεγάλη Βρετανία, εφτά από τους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πρώτος σε αυτή την αρχική ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με 114 ψήφους και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Στην Ιταλία, αργότερα φέτος θα συζητήσει ο κυβερνών συνασπισμός το πώς θα χρηματοδοτήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του για μείωση φόρων, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Στόχος μας είναι να σεβαστούμε τη δέσμευση για μείωση φόρων. Τα μέτρα που απαιτούνται για κάλυψη του κόστους αυτού θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων για το νόμο του προϋπολογισμού του 2020», είπε σε συνέντευξή του στο Radio Anch’ io, όπως μεταδίδει το Reuters. Σημειώνεται πως ο νόμος αυτός πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, η είδηση για διαδοχικές εκρήξεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, οδηγούν σε άνοδο 2,4% στην τιμή του πετρελαίου στα 52,35 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 380 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο μόλις 0,01% στις 7.368 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,44% στις 12.169 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,01% στις 5.375 μονάδες.

Επιπλέον, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,09% στις 9.247 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,82% στις 20.630 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.342 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1274 από 1,1289 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v