Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νικητής η επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή τους συνεδρίαση οι σημαντικότερες ευρωαγορές με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της Fed. Μικρές απώλειες σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη, άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο.

Νικητής η επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προειδοποίηση της Lufthansa για την κερδοφορία της και τις πληροφορίες για τις κινήσεις της Deutsche Bank να κυριαρχούν στις επιχειρηματικές ειδήσεις.

Η αναθεώρηση του μεγάλου αερομεταφορέα της Γερμανίας για τα φετινά κέρδη που αναμένεται να είναι λιγότερα των αρχικών εκτιμήσεων δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αναταραχή, καθώς ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με μικρή πτώση 0,06% στις 12.089,64 μονάδες. Στο μεταξύ, η Deutsche Bank φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία «bad bank» για assets δεκάδων δισ. ευρώ και τη συρρίκνωση ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων trading μετοχών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times. Η «bad bank» θα διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία αξίας μέχρι 50 δισ. ευρώ.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε μικρή άνοδο 0,40% και έκλεισ τις 5.390,95 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% για να κλείσει στις 20.617,50 μονάδες. Άνοδο 0,16% σημείωσε ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και έκλεισε στις 7.357,25 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,68% και έκλεισε στις 9.131,70 μονάδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος των μικρών μεταβολών κινήθηκε και ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 που υποχώρησε κατά 0,09% στις 378,46 μονάδες, αποτυπώνοντας τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές ενόψει της συνεδρίασης της Fed μεθαύριο Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v