Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Στο προσκήνιο η συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αυξημένης προσδοκίας για μείωση επιτοκίων σύντομα. Μικτά πρόσημα στην Ασία. Σταθεροποιητικά το ευρώ. Ηπιες διακυμάνσεις για το αργό.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Μικρές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές στο trading της Δευτέρας, με τους επενδυτές να αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,08%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,1%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ είναι διολισθαίνει 0,5%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει άνοδο (+0,1%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται καθοδικά κατά 0,06%.

Η συνάντηση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής έρχεται εν μέσω αυξημένης προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων σύντομα από τη Fed.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια κινήθηκαν με μικτά πρόσημα, εν μέσω διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ για το νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην Κίνα, αλλά και εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Στο επίκεντρο και τα αδύναμα στοιχεία της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέι στη Βρετανία αναμετρήθηκαν σε ένα debate που μεταδόθηκε ζωντανά την Κυριακή, στο οποίο το φαβορί Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, τη δημιουργία «bad bank» για assets δεκάδων δισ. ευρώ και τη συρρίκνωση ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων trading μετοχών στις ΗΠΑ, σχεδιάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times. Η «bad bank» θα διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία αξίας μέχρι 50 δισ. ευρώ.

Με τη δημιουργία της «κακής τράπεζας», ο CEO Christian Sewing απομακρύνει τη γερμανική τράπεζα από την επενδυτική τραπεζική και επικεντρώνεται στη διαχείριση πλούτου.

Yποβαθμίζει το outlook για το 2019 η Lufthansa, καθώς η πλεονάζουσα μεταφορική ικανότητα και οι επιθετικοί ανταγωνιστές χαμηλού κόστους ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θέτει πλέον ως στόχο για τη χρονιά περιθώριο προσαρμοσμένων ΕΒΙΤ μεταξύ 5,5% και 6,5%, από 6,5% με 8,0% προηγουμένως, ανάμεσα σε 2 δισ. ευρώ και 2,4 δισ. Το outlook επίσης περιλαμβάνει και αύξηση του κόστους καυσίμων ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κινείται σταθεροποιητικά, στα 52,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 0,1%, κυμαίνεται στα $62,07.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ με ήπια ανοδική κίνηση (+0,04%) διαμορφώνεται στο $1,1209.Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ με ήπια ανοδική κίνηση (+0,04%) διαμορφώνεται στο $1,1209.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v