Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Άνοδος για τους δείκτες CAC 40 και IBEX σε Παρίσι και Μαδρίτη αντίστοιχα. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εν αναμονή των αποφάσεων της Fed και της συνέντευξης τύπου του Τζέρομ Πάουελ.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν από τον Πάουελ να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μείωσης των επιτοκίων στο κοντινό μέλλον.

Στο μεταξύ, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα υποχώρησε στα €21 δισ. από 25 δισ. τον προηγούμενο μήνα.
Για την 12μηνη περίοδο που έληξε τον Απρίλιο, το πλεόνασμα ανήλθε στα €315 δισ. από 391 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, στη Μεγάλη Βρετανία, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών αναμένεται να ταχθεί υπέρ μιας σαφούς αλλαγής της πολιτικής του κόμματος όσον αφορά το Brexit και υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος , σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Η Ιταλία θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμήνυσε την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποφύγει τα πειθαρχικά μέτρα για την άνοδο του δημόσιου χρέους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία της Ε.Ε. και έχουμε εμπιστοσύνη στις οικονομικές μας πολιτικές» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Κόντε στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 384 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,53% στις 7.403 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 12.308 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 5.518 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 9.231 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,41% στις 21.221 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 53,70 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.348 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1211 από 1,1193 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v