Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Fed δίνει ώθηση στις ευρωαγορές, ενώ η BoE διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της και επανέλαβε την πρόθεσή της για αύξηση επιτοκίων. Για ξέπλυμα χρήματος στις ΗΠΑ ερευνάται η Deutsche Bank. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη της ανόδου, μετά το σήμα της Fed για μειώσεις επιτοκίων φέτος, ενώ η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας διαφοροποιήθηκε -όπως αναμένονταν- επιμένοντας στην ανάγκη για σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν και οι ενδείξεις πως ΗΠΑ και Κίνα επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στη Βρετανία, όπου τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος αναμένεται να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι τελικοί δυο υποψήφιοι που θα ‘διαγωνιστούν’ για τη θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα θεωρείται φαβορί.

Από το εταιρικό «μέτωπο», οι New York Times και οι Financial Times μετέδωσαν πως η Deutsche Bank βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,62% στις 387 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται υψηλότερα κατά 0,3% στις 7.425 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.551 μονάδες και κατά 0,84% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.412 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,7%-1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v