Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει πως αμφισβητεί τα στοιχεία της Ευρώπης για την ιταλική ανάπτυξη, ενώ ο Σαλβίνι απειλεί με παραίτηση για τις περικοπές φόρων. Βελτιωμένα τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή χαλάει το κλίμα ευφορίας που δημιούργησε το «παράθυρο» της Fed για μείωση των επιτοκίων.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, μετά και το πρωϊνό δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε πως ο Τραμπ είχε εξουσιοδοτήσει επίθεση σε στόχους στο Ιράν, η οποία τελικά όμως δεν πραγματοποιήθηκε, ως «αντίποινα» για την κατάρριψη αμερικανικού drone.

Ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης αυξάνεται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, το 2015.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι απειλεί με παραίτηση αν δεν μπορέσει να περάσει περικοπές φόρων τουλάχιστον 10 δις. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Τζιουζέπε Κόντε, δήλωσε πως αμφισβητεί τις προβλέψεις της Ευρώπης για την ιταλική ανάπτυξη.

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν σήμερα τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI Ιουνίου της ευρωζώνης, τα οποία έδειξαν βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αν και ο τομέας της μεταποίησης παραμένει αδύναμος.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,21% στις 385 μονάδες, ο FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,1% υψηλότερα στις 7.432 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται και ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.541 μονάδες,  ενώ κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.334 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,1%-0,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v