Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,1% υψηλότερα. Απώλειες για το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πτώση 0,2% για τον CAC στο Παρίσι.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν οριακά υψηλότερα την Τετάρτη, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων και απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Γερμανίας.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,1%. Οι μετοχές του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο 1,5%, ενώ βουτιά 1,2% πραγματοποίησε ο κλάδος των βασικών πόρων.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 12.522 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 0,7% στις 7.501 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,2% στις 5.605 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,5% στις 22.080 μονάδες, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινήθηκε 0,5% υψηλότερα στις 9.329 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ITV πραγματοποίησε άνοδο 7%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του Stoxx 600.
Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο γερμανικός μεταποιητικός τομέας συνέχισε να επιβραδύνεται και τον Ιούλιο, με τις επιδόσεις των παραγωγών αγαθών να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της Markit, ο οποίος παρακολουθεί τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών που αντιπροσωπεύουν συνολικά περισσότερο από τα δύο τρίτα της οικονομίας, διολίσθησε στις 51,4 μονάδες από 52,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ηταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 52,3 και η χαμηλότερη ανάγνωση από τον Μάρτιο, αν και παρέμεινε υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η πτώση οδηγήθηκε από τις απώλειες στην υποκατηγορία της μεταποίησης, η οποία κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες από 45. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v