Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πάνω από 1% για τον DAX

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών την Πέμπτη, αλλά τελικά έκλεισαν χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,5%, με τους περισσότερους κλάδους στο «κόκκινο».

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX βούτηξε 1,28% στις 12.362 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε 0,5% στις 5.575 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,17% στις 7.589 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,8% στις 29.903 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX υποχώρησε 0,43% στις 9.289 μονάδες.

Η ΕΚΤ έστειλε σήμα για μείωση επιτοκίου στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι παρουσίασε μια πιο ανάμεικτη εικόνα στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένα μέλη της κεντρικής τράπεζας δεν έχουν πειστεί ότι είναι αναγκαία περαιτέρω νομισματική τόνωση.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2013, καθώς η κρίση στον τομέα της μεταποίησης πιέζει χαμηλότερα τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου Ifo διολίσθησε στις 95,7 μονάδες, από 97,5 τον Ιούνιο.

Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 97,1 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v