Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Χαμηλές οι προσδοκίες για την επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια. Κινητικότητα σε εξαγορές/συγχωνεύσεις. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στην εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed. Η αγορά του Λονδίνου ωστόσο διαφοροποιείται, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1%, με ώθηση από τις ειδήσεις περί εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Οι εμπορικοί διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας προετοιμάζονται να συναντηθούν στη Σαγκάη για πρώτη φορά από την «ανακωχή» που συμφωνήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των G20 τον Ιούνιο. Οι προσδοκίες για πρόοδο είναι πάντως χαμηλές, με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου να ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις θα ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν τον περασμένο Μάιο.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Fed, αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές εκτιμούν πως θα ανακοινωθεί μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ περιμένουν να ακούσουν από τον Τζερόουμ Πάουελ αν θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις επιτοκίων αργότερα.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Σκοτία, καθώς η επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκοτίας ξεκαθάρισε πως θα αρνηθεί να στηρίξει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Από το εταιρικό «μέτωπο», το Reuters μετέδωσε πως η Blackstone Group αναμένεται να ανακοινώσει συγχώνευση της Refinitiv με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Just Eat και η Takeaway.com συμφώνησαν στους όρους για την συγχώνευσή τους ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Η Ryanair ανακοίνωσε πτώση 21% στα κέρδη α’ τριμήνου, λόγω των χαμηλότερων ναύλων και του υψηλότερου κόστους αλλά επανέλαβε το guidance της για το σύνολο του έτους, ενώ τα κέρδη της Heineken το α’ εξάμηνο ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου.  

Οι μετοχές της Heineken κατέγραφαν απώλειες έως 6% ενώ της Ryanair ενισχύονταν κατά περίπου 1,5%, της  Just Eat κάνει ράλι 24% και του LSE 15%.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 390 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,3% στις 5.594 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.397 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά περίπου 1% στις 7.625 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v