Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Την πρώτη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης αναμένουν οι επενδυτές. Πιέσεις στη στερλίνα λόγω των ανησυχιών για άτακτο Brexit. BP, Bayer και Lufthansa ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Θα πρόκειται για την πρώτη μείωση επιτοκίων από τότε που η χρηματοπιστωτική κρίση είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, πιέζουν τη στερλίνα, η οποία χθες υποχώρησε σε χαμηλό 28 μηνών.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Η BP ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τις χαμηλότερες πετρελαϊκές τιμές, η Bayer επιβεβαίωσε το outlook για το 2019 αν και φάνηκε λιγότερο αισιόδοξη –λόγω και των μηνύσεων αναφορικά με το Roundup-, ενώ η Lufthansa ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη του β’ τριμήνου λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα, κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,1% και κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v