Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις ευρωαγορές

Οι προειδοποιήσεις της Bayer και της Lufthansa για τα αποτελέσματά τους δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αγορά, η οποία αναμένει και τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια. Από την άλλη πλευρά, η υποχώρηση της στερλίνας στηρίζει το Λονδίνο.

Σε αρνητικό έδαφος "γύρισαν" τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις "ζοφερές" προβλέψεις Bayer και Lufthansa να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ωστόσο, η υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό δυόμισι μηνών, λόγω των ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, στηρίζει την αγορά του Λονδίνου, που είναι η μόνη με θετικό πρόσημο. 

Η μετοχή της Bayer κατέγραφε απώλειες 3%, καθώς τα αποτελέσματά της επηρεάζονται τόσο από τις πλημμύρες στις ΗΠΑ όσο και από τις εμπορικές διενέξεις, ενώ η διοίκησή της προειδοποίησε πως οι στόχοι κερδοφορίας της θα είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθούν. 

Η μετοχή της Lufthansa υποχωρεί κατά 5,6% μετά τη "βουτιά" στα κέρδη που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο και την προειδοποίησή της πως η Ευρωπαϊκή αγορά πιθανόν θα παραμείνει δύσκολη φέτος. Η πτώση στη μετοχή της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας οδήγησε τον δείκτη ταξιδίων και αναψυχής 1,1%,  στο χαμηλότερο επίπεδο μήνα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοίνωσε αποτελέσματα και η BP, τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1%, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει πτώση 1,56% στις 12.223 μονάδες, κατά 0,85% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.553 μονάδες, κατά 1,8% ο ιταλικός FTMIB στις 21.320 μονάδες και κατά 1,7% ο ισπανικός IBEX στις 9.057 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,15% υψηλότερα στις 7.697 μονάδες..

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Θα πρόκειται για την πρώτη μείωση αμερικανικών επιτοκίων τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq παραπέμπουν σε άνοιγμα της Wall Street σε αρνητικό έδαφος, καθώς υποχωρούν από 0,15% έως και 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v