Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, αναμένοντας τις αποφάσεις της Fed. Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα Credit Suisse και BNP Paribas. Απρόσμενη άνοδος στις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Ιούνιο. Στο 1,1% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη σημερινή δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Fed να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως θα ανακοινωθεί η πρώτη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων μετά από μια δεκαετία.

Η αγορά παρακολουθεί επίσης με προσοχή την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, καθώς χθες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έριξε πάλι λάδι στη φωτιά, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter πως η Κίνα δεν θα πρέπει να περιμένει για να τελειώσει η τρέχουσα θητεία του για να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία, αφού, εάν επανεκλεγεί  τον Νοέμβριο του 2020, τότε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των δυο χωρών μπορεί να είναι η μη συμφωνία ή μια σκληρότερη συμφωνία.

Στο προσκήνιο έρχονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Credit Suisse και BNP Paribas να ανακοινώνουν νωρίτερα κέρδη που ξεπέρασαν της εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η Γερμανία ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις της τον Ιούνιο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων 12 ετών, ενώ σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης υποχώρησε στο 0,2% το β' τρίμηνο και ο πληθωρισμός στο 1,1% τον Ιούλιο. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 384 μονάδες,ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,66% στις 7.596 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται οριακά υψηλότερα στις 5.515 μονάδες, κατά 0,48% ενισχύεται ο ιταλικός FTMIB στις 21.378 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.179 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,15%-0,35%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v