Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αποφασισμένη για δράση η ΕΚΤ, εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να μην φτάνει στο επιθυμητό όριο, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Ολι Ρεν. Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν σήμερα.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς οι ελπίδες για νομισματική τόνωση συγκρατούν τους φόβους των επενδυτών για επικείμενη ύφεση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,1%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,3% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,2%.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας Ολι Ρεν σημείωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένη να δράσει, εάν η μεσοπρόθεσμη προοπτική για τον πληθωρισμό συνεχίσει να μην φτάνει στον στόχο του κοντά, αλλά χαμηλότερα από το 2%.

Τα σχόλια του έρχονται μετά από τις ενδείξεις που άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς το Σαββατοκύριακο, για δυνατότητα της χώρας του να ρίξει 50 δισ. ευρώ στην οικονομία της, εάν δει τα δύσκολα.

Στο επίκεντρο και η ιταλική πολιτική σκηνή, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ στο προσκήνιο παραμένει και το Brexit, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να συναντάται σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Τζόνσον προτείνει να αντικατασταθεί η δικλείδα ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα -το αποκαλούμενο backstop- με τη δέσμευση για εφαρμογή εναλλακτικών κανόνων ως το τέλος της μεταβατικής περιόδου, μετά το Brexit.

Στο εταιρικό μέτωπο, περισσότερα από $6 δισ. ρίχνει η Apple σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming. Στόχος είναι να ξεπεράσει τις πλατφόρμες Netflix, Disney και HBO της ΑΤ&Τ.

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone προετοιμάζει την είσοδό της στα media εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 προχώρησε στην πρόσληψη των Jamie Erlicht and Zack Van Amburg, δύο πολύ γνωστών στελεχών της Sony Pictures Television.

H Αpple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων στη σειρά στην οποία θα παίζουν οι Jennifer Aniston, Reese Witherspoon και Steve Carell, με τίτλο The Morning Show.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ελπίδες για μέτρα τόνωσης των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μετριάζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης, ενισχύοντας τη ζήτηση για τίτλους υψηλότερου κινδύνου. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3% και κατά 0,5% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.665 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v