Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Το υπουργικό συμβούλιο ενημερώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την ΕΕ, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας. Ενισχύονται οι εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ-Κίνα.

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το υπουργικό του συμβούλιο αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το απόγευμα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Στο επίκεντρο το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, όσον αφορά τη βάση που θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην Επιτροπή 1922 του κόμματός του.

Μετά από μία συνάντηση στη Ντάουνινγκ Στριτ με μέλη της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού κόμματος, ο πρόεδρός της Στιβ Μπέικερ, δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος ότι είναι πιθανό να επιτευχθεί μία ανεκτή συμφωνία» την οποία θα μπορεί ο ίδιος να ψηφίσει και κάλεσε την ομάδα του να δείξει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Στο εμπορικό μέτωπο, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύονται ακόμη μία φορά, καθώς το Πεκίνο απειλεί με αντίποινα, εάν η Ουάσιγκτον υποστηρίξει τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Υπό το παραπάνω πολιτικό και εμπορικό κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,08%, στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται οριακά σε θετικό έδαφος.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει ελαφρώς (+0,06%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v