Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Καλύτερα από το αναμενόμενο εξελίσσονται οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υποδέχεται τον Κινέζο αντιπρόεδρο, σήμερα. Στις Βρυξέλλες συναντώνται Μπαρνιέ και Μπάρκλεϊ, για το Brexit. Στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία.

Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Θετικές μεταβολές στις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες και τις εξελίξεις του Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,8%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει οριακά, στο Παρίσι ο CAC κινείται 1,1% ανοδικά, όπως και η Μαδρίτη (+0,7%) και το Μιλάνο (+0,8%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,2%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε στις 14:45 [21:45 ώρα Ελλάδας] σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε νωρίτερα πως θα συναντιόταν με τον Λίου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνησή του στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν είχε γίνει σαφές πότε ακριβώς.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Την ίδια ώρα, στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, οι δύο διαπραγματευτές για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ από την ευρωπαϊκή πλευρά και ο Στίβεν Μπάρκλεϊ από τη βρετανική, συναντώνται σήμερα για ένα πρόγευμα εργασίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκτιμήσουν αν υπάρχουν πιθανότητες να ξεμπλοκαριστούν οι συζητήσεις, έπειτα από μία τεταμένη εβδομάδα και πριν τη διεξαγωγή μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για το θέμα.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του Ιρλανδού ομολόγου του Λίο Βαράντκαρ.

Οι δύο άνδρες φάνηκε να δίνουν κάποιες ελπίδες χθες στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας πριν τις 31 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το Brexit, διαβεβαιώνοντας ότι διαβλέπουν έναν «δρόμο» προς έναν συμβιβασμό για το θέμα- κλειδί των ιρλανδικών συνόρων. Ωστόσο δεν εξήγησαν πώς ακριβώς σκοπεύουν να βγάλουν τις διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης καταναλωτή στη Γερμανία –εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης- ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v