Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές κινήσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πράσινο φως για προσφυγή στις βρετανικές κάλπες. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σε στελέχη του κόμματος σήμερα ότι ο όρος του κόμματος για να στηριχθούν πρόωρες εκλογές έχει εκπληρωθεί. Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη της BP το Q3.

Αρνητικές κινήσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία και την πρόοδο στις συζητήσεις για το εμπόριο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 0,8%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,05%.  Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,5% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,04%.

Ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σε στελέχη του κόμματος σήμερα ότι ο όρος του κόμματος για να στηριχθούν πρόωρες εκλογές έχει εκπληρωθεί και ότι "θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική" προεκλογική εκστρατεία. 

"Συνέχεια δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για εκλογές και ότι η στήριξή μας εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία", είπε στα στελέχη της "σκιώδους" κυβέρνησης του. 

"Πλέον ακούσαμε από την Ε.Ε. ότι η παράταση έχει επιβεβαιωθεί για τις 31 Ιανουαρίου, οπότε τους επόμενους τρεις μήνες εκπληρώνεται ο όρος μας να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία. Θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία", δήλωσε ο κ. Κόρμπιν. 

Στο εμπορικό μέτωπο, Κίνα και ΗΠΑ είναι πιο κοντά στην οριστικοποίηση μιας μερικής εμπορικής συμφωνίας. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι αναμένεται η υπογραφή ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο, ν να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

«Κοιτάμε ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε «Πρώτη Φάση», αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψη στο Σικάγο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα της Ενέργειας, η BP κατέγραψε πτώση κατά 41% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη τις πιο αδύναμες τιμές πετρελαίου και τις επιπτώσεις του καιρού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε καθαρά κέρδη $2,3 δισ. έναντι πρόβλεψης για $2 δισ. σύμφωνα με εκτίμηση της Refinitiv. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδη 3,8 δισ. δολάρια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς είχε $2,8 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v