Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τετραετίας οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ηπιες μεταβολές σημειώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα ωστόσο να ενισχύεται από τις δηλώσεις Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, που φτάνουν σε υψηλό τετραετίας, με το βλέμμα στη θετική διάθεση που υπάρχει όσον αφορά τις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 0,2%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,2%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο κατά 0,3%.

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Tραμπ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον στέκεται στο πλευρό των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, όπου θέλει να δει δημοκρατία. 

Στο μέτωπο των δεδομένων,  σημερινά στοιχεία έδειξαν πως τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών μειώθηκαν σε ετήσια βάση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,1011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v