Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Πάνω από 100 οι νεκροί από τον κινεζικό κοροναϊό, περισσότερα από 4.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρώτος ασθενής και στη Γερμανία. Ψυχραιμία συνιστά ο ΠΟΥ. Την Παρασκευή αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ. Σταθερό το ευρώ.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Θετικές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον κινεζικό κοροναϊό, αφότου οι παγκόσμιες μετοχές έκαναν βουτιά τη Δευτέρα.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία. Πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία. Την ίδια ώρα, ψυχραιμία συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλώνοντας ότι είναι επαρκή τα μέτρα που λαμβάνει το Πεκίνο.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, το Brexit επανέρχεται στο επίκεντρο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση την Παρασκευή και μπαίνει σε μεταβατική περίοδο, κατά την οποία και οι δύο πλευρές θα εργαστούν για την επίτευξη νέας συμφωνίας εμπορίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποίησε χθες ότι το Brexit κινδυνεύει να βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,6%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,5% υψηλότερα, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,7%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,1025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v