Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωαγορές μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας. Άνοδος για το πετρέλαιο και πτώση για τον χρυσό.

Κέρδη στις ευρωαγορές αν και η εξάπλωση του κοροναϊού συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη, το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε (πέρα από τη Γαλλία) και στη Γερμανία. Πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία (νότια), ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2021, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Η Handelsblatt είχε μεταδώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Βερολίνο αναμένει ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,1% φέτος αντί για 1% που αναμενόταν προηγουμένως.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι η Ένωση δεν θα κάνει συμβιβασμό "ποτέ, ποτέ, ποτέ" για την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς της, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο υποτίμησε το κόστος της αποχώρησης.

Ορισμένοι Βρετανοί πολιτικοί υπαινίχθηκαν ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να είναι ευέλικτες στους κανόνες που έχουν προκειμένου να προστατεύουν τις εμπορικές ροές, αλλά ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε από το Μπέλφαστ ότι η ενιαία αγορά της ΕΕ είναι το πιο πολύτιμο αγαθό της Ένωσης και δεν θα διακυβευτεί.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,84% στις 417 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,93% στις 7.480 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στις 13.323 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,07% στις 5.925 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 53,72 δολάρια ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,6% στα 1.568 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1012 από 1,1021 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v