Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, πτώση άνω του 3%

Οι παγκόσμιες μετοχές δέχονται πλήγμα από τις ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κινεζικού ιού. Αλμα 5,5% για τα made in Germany προϊόντα τον Ιανουάριο. Υποχωρεί το αργό, σταθεροποιητικά το ευρώ.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, πτώση άνω του 3%

Απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Οι παγκόσμιες μετοχές δέχονται πλήγμα από τις ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κινεζικού ιού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 3,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 3,2%, στο Παρίσι ο CAC 3,6%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 3,3%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 3,4%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 3,5%, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει απώλειες 4%.

Πάνω από 95.000 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού διεθνώς, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τουλάχιστον σε 3.280, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς η μεταβλητότητα συνεχίζεται στις αγορές, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την παγκόσμια έξαρση του κορωνοϊού.

Οι ιαπωνικές μετοχές οδήγησαν τις απώλειες, με τον Nikkei να χάνει 2,72% και να κλείνει στις 20.749,75 μονάδες. Οι μετοχές του Ομίλου Softbank βυθίστηκαν 6,07%. Ο δείκτης Topix κινήθηκε 2,92% χαμηλότερα, ολοκληρώνοντας συνεδρίαση τις 1.471,46 μονάδες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, άλμα έκαναν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα συμβόλαια για τα made in Germany προϊόντα ενισχύθηκαν κατά 5,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ηταν η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούλιο του 2014. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθούν κατά 1,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά, στο $1,1233.

Στην αγορά εμπορευμάτων, πτώση 1,1% καταγράγει το αμερικανικό αργό, στα $45,39 ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v