Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στην οικονομία

Τελικός ΡΜΙ ευρωζώνης Αυγούστου ανακοινώνεται σήμερα, την ώρα που ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας βρέθηκε σε ανάπτυξη τον περασμένο μήνα, ακόμη μία φορά. Υποχωρεί ευρώ και στερλίνα.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στην οικονομία

Τα οικονομικά στοιχεία από όλον τον κόσμο παρακολουθούν οι επενδυτές, καθώς σήμερα ανακοινώνεται ο τελικός ΡΜΙ ευρωζώνης.

Στη συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων, οι αγορές σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία οδήγησαν τα κέρδη, ενώ χαμηλότερα βρέθηκαν οι κινεζικές μετοχές στην ηπειρωτική χώρα. Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε ξανά τον Αύγουστο, με τον ΡΜΙ των Caixin/Markit να διαμορφώνεται στις 54,0μονάδες τον Αύγουστο, από 54,1 τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα ξεπερνάει το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό συρρίκνωση.

Στις ΗΠΑ, S&P και Nasdaq χτύπησαν νέα ρεκόρ υψηλά την Τετάρτη, ενώ ο Dow έκλεισε πάνω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,4%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,8%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 1,1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 1,2% ανοδικά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,179, ενώ η στερλίνα, με ίδια πτώση, φτάνει στο $1,328.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v