Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να σημειώνει άνοδο άνω του 2%. «Άλμα» 3,8% για το πετρέλαιο. Ανακάμπτει το ευρώ πάνω από το 1,18 δολ.

Άνοδος στις ευρωαγορές με στήριξη από την ανάκαμψη της Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off της Τρίτης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,63% στις 363 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,39% στις 6.012 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 2,07% στις 13.237 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,4% στις 5.042 μονάδες.

Στο μεταξύ, η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κοροωνοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Επιπλέον, αυστηροί νέοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναθροίσεις σε ολόκληρη την Αγγλία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη, καθώς η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την απότομη αύξηση των λοιμώξεων από την Covid-19, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των έξι ατόμων θα δηλώσει αύριο απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 λιρών στερλινών, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε επανάληψη της παράβασης φτάνοντας έως και τις 3.200 λίρες κατ' ανώτατο όριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,8% στα 38,18 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.950 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1817 από 1,1775 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v