Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,9%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 0,9%. Κλειστή η Wall Street σήμερα λόγω αργίας. Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, προκαλώντας ερωτήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές αναζητούν να ανακάμψουν από τις διαδοχικές απώλειες που τροφοδοτήθηκαν από τον τεχνολογικό τομέα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,9%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 0,9%, ενώ Μαδρίτη και Μιλάνο 0,8%. Κλειστή η Wall Street σήμερα για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας (Labor Day).

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τεχνολογικές εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να επιβάλει εξαγωγικούς περιορισμούς στην εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών SMIC, που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 20%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ετήσια αύξηση 9,5% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενώ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,1%, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία των τελωνείων.

Οι αναλυτές σε μία δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ετήσια αύξηση των εξαγωγών κατά 7,1% από την προηγούμενη χρονιά, μετά την ετήσια αύξηση κατά 7,2% που κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, προκαλώντας ερωτήματα για το αν η πρόσφατη ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ξεμένει από… καύσιμα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μηνιαία άνοδος κατά 1,2% της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ήταν χαμηλότερη από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για αύξηση 4,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς, στο 1,182 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,320.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v