Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας δίνουν ρυθμό στη σημερινή μέρα. Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια. Τρίτος μήνας ανόδου για τις παραγγελίες της γερμανικής μεταποίησης, αν και η αύξηση ήταν «φτωχή».

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά την αρνητική έναρξη συνεδρίασης το πρωί, τις ξαφνικές απώλειες της Πέμπτης και το τεχνολογικό sell off της Wall Street.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο και το Παρίσι κατά 0,5%, η Μαδρίτη 1,7% ενώ το Μιλάνο 0,9%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,4%, μετά την έναρξη συνεδρίασης στο -0,9%.

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις προχώρησαν χθες στη Wall οι επενδυτές, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες ακόμα και (σχεδόν) 6%, μια μέρα μετά την εκτόξευση του δείκτη πάνω από τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Αρνητικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή. Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας οδήγησε τις απώλειες, με τον ASX να κλείνει αρνητικά κατά 3,1%. Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,1%, ενώ καθοδικά κινούνται και οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, για τρίτο διαδοχικό μήνα αυξήθηκαν οι παραγγελίες της γερμανικής μεταποίησης τον Ιούλιο, αλλά έχασαν τη δυναμική τους, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν μηνιαίως κατά 2,8% σε προσαρμοσμένους όρους, μετά το αναθεωρημένο άλμα κατά 28,8% του Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν να κινηθούν ανοδικά κατά 5% μηνιαίως.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τεστ που ξεχωρίζει κορωνοϊό από γρίπη πήρε άδεια στις ΗΠΑ. Το διαγνωστικό τεστ που δημιούργησε η ελβετική Roche, με την ονομασία cobas SARS-CoV-2 &Influenza A/B, έλαβε από την FDA άδεια για έκτακτη χρήση.

Το επίκεντρο των επενδυτών στρέφεται σήμερα στις νέες θέσεις εργασίας που θα ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,183, ενώ η στερλίνα, με ίδια κίνηση, βρίσκεται στο $1,326.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v