Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη 1,2% στη Φρανκφούρτη, 0,9% στο Λονδίνο, 0,7% στο Παρίσι, παρά το τεχνολογικό sell off στη Wall χθες. Το ευρώ υποχωρεί οριακά στο $1,177 ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,292.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το τεχνολογικό sell off της Wall Street χθες και την πιο επιφυλακτική έναρξη συνεδριάσεων το πρωί. Στο κόκκινο κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές λόγω της Wall - δείκτης Nasdaq υποχωρήσε χθες 4,1%.

Κέρδη 1,2% στη Φρανκφούρτη, 0,9% στο Λονδίνο, 0,7% στο Παρίσι, 0,9% στο Μιλάνο και 0,8% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τα στοιχεία πληθωρισμού της Κίνας. Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το οικονομικό κόστος των προϊόντων πριν την αναχώρησή τους από τη γραμμή παραγωγής, κατέγραψε ετήσια μείωση 2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS). Ο ίδιος δείκτης είχε καταγράψει μείωση 2,4% τον Ιούλιο. Επίσης, στο 2,4% κατέβασε ταχύτητα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα τον ίδιο μήνα, μετά την άνοδο κατά 2,7% του Ιουνίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο $1,177 ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,292.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v