Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Το Λονδίνο ενισχύεται 0,9%, η Φρανκφούρτη 0,3%, το Παρίσι 0,4%, το Μιλάνο 0,7%, η Μαδρίτη 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7%. Η προσοχή στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Θετικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται ωστόσο να προχωρήσει σε αλλαγές της νομισματικής πολιτικής της.

Το Λονδίνο ενισχύεται 0,9%, η Φρανκφούρτη 0,3%, το Παρίσι 0,4%, το Μιλάνο 0,7%, η Μαδρίτη 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, παρά την χαλάρωση των περιορισμών στο παραπάνω διάστημα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ανεργία έφτασε στο 4,1%, καταγράφοντας άνοδο από το 3,9% της προηγούμενης τρίμηνης περιόδου. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Κυρίως υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές στην Ασία, καθώς οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση –είναι η πρώτη θετική κίνηση μέχρι στιγμής φέτος. Ωστόσο, παραμένουν χαμηλότερα κατά 8,6% τους πρώτους οκτώ μήνες της χρονιάς, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη από την επίπτωση της πανδημίας κορωνοϊού ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία ρούχων Η&Μ, με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα να δείχνουν κέρδη προ φόρων σχεδόν 2 δισ. κορώνες Σουηδίας (229 εκατ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο του έτους χρήσης –διάστημα Ιουνίου έως Αυγούστου.

Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 396 εκατ. κορώνες Σοηδίας, ενώ έρχονται μετά από απώλειες 6,48 δισ. το δεύτερο τρίμηνο.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v