Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Σταθερός o DAX στη Φρανκφούρτη, πτώση 0,2% για Λονδίνο, Παρίσι και Μαδρίτη, ενώ ανοδικά (+0,3%) κινείται το Μιλάνο. Τα οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση, ενώ θα συνεχίσει, έως τουλάχιστον το τέλος Ιουνίου 2021, τη διενέργεια αγορών στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας (PEPP), συνολικού ύψους €1,35 τρισ.

Τα οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ίδια υπογράμμισε ωστόσο ότι το επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας παραμένει αρκετά κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει πάντα αβεβαιότητα γύρω από την ισχή της ανάκαμψης. Η αύξηση των νέων κρουσμα΄των αποτελεί έναν αντίθετο άνεμα στο βραχυπρόθεσμο outlook, σημείωσε. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, κανένας από τους παραλήπτες των δύο δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν ανέφερε προφανή παρενέργεια ή λοίμωξη, δήλωσε η China National Biotec Group (CNBG), καθώς η κινεζική εταιρεία προχωράει τις δοκιμές της, ενώ η AstraZeneca ανέστειλε τις δικές της.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει τις δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 δήλωσε η κινεζική εταιρεία CNBG που το κατασκευάζει, θυγατρική της κρατικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm Group, στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat.

Σταθερός o DAX στη Φρανκφούρτη, πτώση 0,2% για Λονδίνο, Παρίσι και Μαδρίτη, ενώ ανοδικά (+0,3%) κινείται το Μιλάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v