Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές με επίκεντρο τις Κεντρικές Τράπεζες

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κερδίζει άνω του 1%. Ενισχύεται το ευρώ. Υψηλότερα το πετρέλαιο.

Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επερχόμενες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ, Αγγλία και Ιαπωνία.

Αναφορικά με την συνεδρίαση της Fed, οι επενδυτές δεν αναμένουν κάποια σημαντική αλλαγή ωστόσο θα είναι η πρώτη συνάντηση των αξιωματούχων μετά την μεταβολή της νομισματικής στρατηγικής.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,66% στις 370 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,32% στις 6.105 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 13.217 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,32% στις 5.067 μονάδες.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση κέρδισε χθες μια ψηφοφορία στην Βουλή επί ενός νομοσχεδίου με βάση του οποίο το Λονδίνο θα αποκτήσει το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς ορισμένους από τους όρους της

Συμφωνίας Αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market bill) εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ έναντι 263 κατά.

Το νομοσχέδιο τίθεται τώρα στο στάδιο επιτροπής, με την πιο επίμαχη μέρα να αναμένεται μετά από μια εβδομάδα, όταν οι βουλευτές θα συζητήσουν για το αν το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει την εφαρμογή των πιο αμφισβητούμενων τμημάτων του νομοσχεδίου.

Επιπλέον, αναπάντεχη άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών (ZEW), αφήνοντας ενδείξεις για εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη, παρά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα για το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών έδειξε ότι ο δείκτης ZEW ενισχύθηκε στις 77,4 μονάδες, από 71,5 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στις 69,8 μονάδες.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, παρά την χαλάρωση των περιορισμών στο παραπάνω διάστημα.

Η ανεργία έφτασε στο 4,1%, καταγράφοντας άνοδο από το 3,9% της προηγούμενης τρίμηνης περιόδου. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,7% στα 37,89 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.960 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1877 από 1,1863 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v