Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,2%. Σήμα για μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023 έστειλε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Πτώση 1,5% για τις τιμές πετρελαίου. Υποχωρούν ευρώ και στερλίνα.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο αξιολογούν τις αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ακολουθήσουν τα ασιατικά, που κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο 1,3%.

Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Το νέο ανακοινωθέν αντανακλά το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας με βάση το οποίο ο πληθωρισμός θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 2% μετά από περιόδους χαμηλών πιέσεων στις τιμές.

Την ίδια ώρα, αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική πολιτική της η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Στη δήλωσή της σημειώνει ότι η ιαπωνική οικονομία έχει αρχίσει να ανεβάζει τόνους, αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, λόγω της επίπτωσης της πανδημίας κορωνοϊού.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,3% έναντι του δολαρίου, στο $1,177, ενώ η στερλίνα χάνει 0,1%, στο 1,295 δολάριο.

Αρνητικά οι τιμές του αργού, με το αμερικανικό να χάνει 1,6%, στα 39,51 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ να υποχωρεί 1,5%, στα $41,60.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v