Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,1%. Το update για την αμερικανική οικονομία από τη Fed αναμένουν οι επενδυτές. Σε απώλειες γύρισε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στη διήμερη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), που ολοκληρώνεται σήμερα, στρέφονται τα φώτα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το update των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ, την ανεργία και τον πληθωρισμό.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,1%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%

Μικτά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, εν αναμονή της Fed. Είναι η πρώτη συνεδρίαση από τότε που ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, προχώρησε σε μετατόπιση πολιτικής προς μεγαλύτερη ανοχή στον πληθωρισμό, δεσμευόμενος ουσιαστικά να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά για περισσότερο διάστημα. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως από την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει μια υποτονική στάση όσον αφορά την οικονομία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατέβασε ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή. Τον Ιούλιο, οι τιμές είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 1,0%.

Στο εταιρικό μέτωπο, σε απώλειες γύρισε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ενώ βουτιά έκαναν και οι πωλήσεις, καθώς τα καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η Inditex, ο ισπανικός γίγαντας στον τομέα της μόδας, που επίσης έχει στην ιδιοκτησία του τις μάρκες Oysho, Massimo Dutti και Pull&Bear, ανακοίνωσε ότι είχε καθαρές ζημιές 195 εκατ. ευρώ (231 εκατ. δολάρια) τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Ιουλίου. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε καθαρά κέρδη 1,55 δισ. ευρώ.

Στην πολιτική ειδησεογραφία, ο Γιοσιχίντε Σούγκα, 71 ετών, εξελέγη σήμερα από την κάτω βουλή της Ιαπωνίας νέος πρωθυπουργός της χώρας αντικαθιστώντας τον Σίνζο Άμπε, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Η σύνθεση της κυβέρνησης του Σούγκα, ο οποίος ήταν πιστός υπαρχηγός του Άμπε, αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σταθερό, στο 1,184 δολάριο, όπως και η στερλίνα, που αλλάζει χέρια στο $1,288.

Κέρδη 2% για το αμερικανικό αργό, στα 39,13 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v